Elsker du pasta? Overrask familien med denne smakfulle og innovative pastaretten! Vi lager en kremet saus med prosciutto, hvitløk, tomat, persille, ost og creme fraiche. Vi blander spaghettien med sausen rett i stekepannen, og serverer en grønn ruccolasalat med agurk, sennep og gresskarkjerner ved siden av.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 ml
Matfløte
2 stk
Tomat
1 stk
Hvitløk
4 g
Kyllingbuljong
180 g
Spaghetti
50 g
Prosciutto
1 stk
Agurk
40 g
Ruccola
10 g
Gresskarkjerner
20 g
Italiensk hardost, flak
1 stk
Kruspersille
25 g
Honning- og ingefærdressing
1 dl
Spart pastavann
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Grovhakk prosciutto, tomat og persille.
Press eller finhakk hvitløk.
Del agurk i to, fjern kjernen og skrell i lange bånd med en potetskreller.
Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.
TIPS: Vannet skal være like salt som sjøvann.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt spaghettivann i en kopp og hell av resten.
TIPS: Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at spaghettien er myk med litt tyggemotstand.
Imens spaghettien koker, varmes en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek prosciutto i 3-4 min, til sprø.
Tilsett hvitløk og stek i 30 sek.
Senk til middels varme og tilsett matfløte, spaghettivann, tomat, persille, kyllingbuljong, halvparten av ost og en klype pepper. La putre i 3-4 min, til tyknet.
Bland agurk, ruccola og honning- og ingrefærdressing i en stor skål.
Bland spaghetti i stekepannen med saus. Smak til med salt og pepper.
TIPS: Server dressingen ved siden av hvis barna ikke liker sennep.
Anrett spaghetti i dype tallerkener. Topp med resterende ost.
Server ruccolasalat toppet med gresskarkjerner på siden.