Skip to main content
Kremet prosciuttopasta

Kremet prosciuttopasta

med grønn ruccolasalat og gresskarkjerner

Elsker du pasta? Overrask familien med denne smakfulle og innovative pastaretten! Vi lager en kremet saus med prosciutto, hvitløk, tomat, persille, ost og creme fraiche. Vi blander spaghettien med sausen rett i stekepannen, og serverer en grønn ruccolasalat med agurk, sennep og gresskarkjerner ved siden av.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Milk
Hvede
Gluten
Senf

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 ml

Matfløte

2 stk

Tomat

1 stk

Hvitløk

4 g

Kyllingbuljong

180 g

Spaghetti

50 g

Prosciutto

1 stk

Agurk

40 g

Ruccola

10 g

Gresskarkjerner

20 g

Italiensk hardost, flak

1 stk

Kruspersille

25 g

Honning- og ingefærdressing

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Spart pastavann

Næringsinnhold

Kalorier639 kcal
Energi (kj)2672 kj
Fett23.9 g
Mettet fett12 g
Karbohydrater76.6 g
Sukker12.2 g
Fiber5.1 g
Protein27.2 g
Natrium392 mg
Calcium0.4 mg

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Grovhakk prosciutto, tomat og persille.

Press eller finhakk hvitløk.

Del agurk i to, fjern kjernen og skrell i lange bånd med en potetskreller.

Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.

TIPS: Vannet skal være like salt som sjøvann.

Kok spaghetti
2

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt spaghettivann i en kopp og hell av resten.

TIPS: Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at spaghettien er myk med litt tyggemotstand.

Stek prosciutto
3

Imens spaghettien koker, varmes en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek prosciutto i 3-4 min, til sprø.

Tilsett hvitløk og stek i 30 sek.

Lag saus
4

Senk til middels varme og tilsett matfløte, spaghettivann, tomat, persille, kyllingbuljong, halvparten av ost og en klype pepper. La putre i 3-4 min, til tyknet.

Bland inn pasta
5

Bland agurk, ruccola og honning- og ingrefærdressing i en stor skål.

Bland spaghetti i stekepannen med saus. Smak til med salt og pepper.

TIPS: Server dressingen ved siden av hvis barna ikke liker sennep.

Server
6

Anrett spaghetti i dype tallerkener. Topp med resterende ost.

Server ruccolasalat toppet med gresskarkjerner på siden.