Med vårt barnevennlige konsept kan middagen tilpasses både små og store ganer. Barna får milde og enkle smaker, mens foreldre kan legge til det lille ekstra for en voksen tvist. Unn deg kosemat i særklasse med vår kremete blomkålpasta med sprøstekt bacon. Marakoni vendes i en fyldig fløtesaus med revet ost, og toppes med sprøbakt grønnkål med chiliflak.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
180 g
Makaroni
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)
140 g
Bacon, terninger
275 g
Blomkål
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
4 g
Buljong
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
50 g
Grønnkål
1 g
Chiliflak
1 stk
Citrus
2 dl
Spart pastavann
1 ss
Smør til steking
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok pasta i 3 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp og sett den til side.
Hell av vannet og legg pastaen tilbake i kjelen.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllent.
Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.
Riv blomkål grovt.
Halver sitrusfrukt.
Smelt smør i samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels høy varme. Stek blomkål i 4-5 min, eller til myknet.
I mellomtiden, fordel grønnkål i et jevnt lag på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, og krydre med chiliflak og en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 2-4 min, eller til gyllen og sprø.
TIPS: Hold et øye med grønnkålen så den ikke brenner seg.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Tilsett matfløte, buljong, pastavann og en klype salt og pepper i stekepannen med blomkål.
La småkoke i 1-2 min, eller til sausen har tyknet noe.
Vend pasta, en skvett sitrusfruktsaft og halvparten av finrevet ost i sausen.
Anrett pasta i skåler og dryss over resterende finrevet ost.
Topp med bacon og chilibakt grønnkål.