topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet baconpasta

Kremet baconpasta

med sprø pangrattato og finrevet ost

Deilig kosemat som vil bli elsket av hele familien. I denne retten har vi skiftet ut den klassiske kjøttsausen med en ny følgesvenn! En god og kremet saus med bacon, purre og spinat, som toppes med sprø pangrattato.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Purre

2 stk

Tomat

1 stk

Hvitløk

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

140 g

Bacon, terninger

4 g

Kyllingbuljong

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

8 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier870 kcal
Energi (kj)3640 kj
Fett42.7 g
Mettet fett20 g
Karbohydrater83.7 g
Sukker11 g
Protein35.4 g
Natrium425.3 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skyll purre [1/2 stk, 2P] grundig. Skjær i tynne skiver.

Grovhakk tomat.

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Finhakk persille og hvitløk. 

Lag pangrattato
2

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist panko i 3-4 min, eller til gyllent og sprøtt. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en liten skål og sett til side.

Kok spaghetti
3

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp, og hell av resten.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at spaghettien er myk med litt tyggemotstand.

Lag saus
4

Varm opp stekepannen på middels høy varme.

Stek bacon i 3-4 min, eller til lett brunet.

Tilsett tomat og purre. Stek i 2-3 min, eller til det begynner å bli mykt. Tilsett hvitløk og stek i 1 min, eller til velduftende.

Senk varmen til middels. Rør inn matfløte [1/2 pakke, 2P], pastavann [1/2 dl | 1 dl], halvparten av finrevet ost, Mamas Favoritt, kyllingbuljong, en klype salt og pepper. La putre i 3-4 min, eller til tyknet.

Tilsett spinat og spaghetti
5

Tilsett spinat, persille og spaghetti og bland godt.

TIPS: Tilsett en ekstra skvett pastavann hvis sausen føles for tykk.

Server
6

Anrett kremet baconspaghetti i skåler.

Topp med pangrattato og resterende finrevet ost.