Skip to main content
Koreansk-inspirert taco

Koreansk-inspirert taco

med spisskål og syltet agurk

Det koreanske kjøkken har mye godt å by på, og i dag har vi latt oss inspirere. Våre koreanske tacos byr på friske og spennende smaker som chili, ingefær og hvitløk - uten at det tar helt over. Bytt ut fredagstacoen med denne spennende og smakfulle varianten!

Tags:
Superrask
Sterk
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Soya
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Chili

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Sitrusfrukt

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

½ stk

Agurk

20 ml

Soyasaus

(Inneholder: Gluten, Soya)

1 stk

Hvitløk

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Gulrot, Julienne

10 g

Ingefærpasta

Ikke inkludert i matkassen din

2 ts

Sukker til saus

1 ss

Olje til saus

½ ts

Sukker til sylting

½ ss

Olje til steking

½ ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier851 kcal
Energi (kj)3559 kj
Fett44.3 g
Mettet fett14.4 g
Karbohydrater74 g
Sukker13.9 g
Fiber7.4 g
Protein37.8 g
Natrium1092.9 mg
Potassium195 mg
Calcium28.1 mg
Iron1.1 mg

Framgangsmåte

Lag marinade
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft (hvis du ikke har en mikrobølgeovn).

Fjern frøene og finhakk chili.

Skjær sitrusfrukt i båter.

Press eller finhakk hvitløk.

Bland chili, sitrusfruktsaft, hvitløk, ingefærpasta, sukker, soyasaus og olivenolje i til en marinade i en skål.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Stek kjøtt
2

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme.

Stek kjøttdeig i 4-5 min. Tilsett marinade og stek videre i 1-2 min.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rosa.

Sylt agurk
3

I mellomtiden, skrell agurk til lange bånd med en potetskreller.

Bland hvitvinseddik, sukker og en klype salt i en stor skål.

Vend agurk i laken. Hell ut laken før servering.

Bland spisskål, gulrot, olivenolje og en klype salt i en ny stor skål.

Varm tortillabrød i mikrobølgeovnen i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.

Server
4

Fyll tortillabrød med rømme, grønnsaker, kjøtt og syltet agurk.

Server med resterende syltet agurk og sitrusfruktbåter.