Skip to main content
Koreansk-inspirert taco

Koreansk-inspirert taco

med marinert kjøttdeig og syltet agurk

Det koreanske kjøkken har mye godt å by på, og i dag har vi latt oss inspirere. Våre koreanske tacos byr på friske og spennende smaker som chili, ingefær og hvitløk - uten at det tar helt over. Bytt ut fredagstacoen med denne spennende og smakfulle varianten!

Tags:
Sterk
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Soya
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Lime

½ stk

Rød chili

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

250 g

Kjøttdeig av storfe

150 g

Spisskål, skåret

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Gluten, Hvete, Soya)

1 stk

Agurk

2 ts

Ingefær

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

2 ts

Sukker til saus

1 ss

Olje til saus

½ ts

Sukker til sylting

½ ss

Olje til steking

½ ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier907 kcal
Energi (kj)3793 kj
Fett44.8 g
Mettet fett14.5 g
Karbohydrater83.2 g
Sukker14.4 g
Fiber8.1 g
Protein39.1 g
Natrium290 mg
Calcium0.7 mg

Framgangsmåte

Lag marinade
1

Om du ikke har en mikrobølgeovn, sett ovnen på 200°C/220°C (varmluft).

Fjern frøene og finhakk chili.

Skjær lime i båter.

Skrell og finhakk ingefær og hvitløk.

Bland chili, limesaft, hvitløk, ingefær, sukker, soyasaus og olivenolje i til en marinade i en skål.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Sylt agurk
2

Skrell agurk til tynne bånd.

Bland agurk, hvitvinseddik, sukker og en klype salt i en skål. Sett til side. 

Hell av væske rett før servering.

Stek kjøttdeig
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme.

Stek kjøttdeig i 4-5 min. Tilsett marinade og la putre i 1-2 min.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rosa.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, skjær gulrot i 1 cm staver.

Bland spisskål, gulrot olivenolje og en klype salt i en stor skål.

Varm tortillabrød
5

Varm tortillabrød på en tallerken i mikrobølgeovnen i 30-60 sek. Bruker du ovn, pakk tortillabrød inn i folie og varm i 4-5 min.

Server
6

Smør litt rømme på tortillabrød.

Fyll med grønnsaker og kjøttdeig. Topp med syltet agurk.

Server resterende agurk og limebåter på siden.