Det koreanske kjøkken har mye godt å by på, og i dag har vi latt oss inspirere. Våre koreanske tacos byr på friske og spennende smaker som chili, ingefær og hvitløk - uten at det tar helt over. Bytt ut fredagstacoen med denne spennende og smakfulle varianten!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Lime
½ stk
Rød chili
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
250 g
Kjøttdeig av storfe
150 g
Spisskål, skåret
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Gluten, Hvete, Soya)
1 stk
Agurk
2 ts
Ingefær
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
1 stk
Gulrot
2 ts
Sukker til saus
1 ss
Olje til saus
½ ts
Sukker til sylting
½ ss
Olje til steking
½ ss
Olje til salat
Om du ikke har en mikrobølgeovn, sett ovnen på 200°C/220°C (varmluft).
Fjern frøene og finhakk chili.
Skjær lime i båter.
Skrell og finhakk ingefær og hvitløk.
Bland chili, limesaft, hvitløk, ingefær, sukker, soyasaus og olivenolje i til en marinade i en skål.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Skrell agurk til tynne bånd.
Bland agurk, hvitvinseddik, sukker og en klype salt i en skål. Sett til side.
Hell av væske rett før servering.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme.
Stek kjøttdeig i 4-5 min. Tilsett marinade og la putre i 1-2 min.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rosa.
I mellomtiden, skjær gulrot i 1 cm staver.
Bland spisskål, gulrot olivenolje og en klype salt i en stor skål.
Varm tortillabrød på en tallerken i mikrobølgeovnen i 30-60 sek. Bruker du ovn, pakk tortillabrød inn i folie og varm i 4-5 min.
Smør litt rømme på tortillabrød.
Fyll med grønnsaker og kjøttdeig. Topp med syltet agurk.
Server resterende agurk og limebåter på siden.