HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKoreansk Inspirert Taco
topBanner
Koreansk-inspirert taco

Koreansk-inspirert taco

med marinert kjøttdeig og friske grønnsaker

Det koreanske kjøkken har mye godt å by på, og i dag har vi latt oss inspirere. Våre koreanske tacos byr på friske og spennende smaker som chili, ingefær og hvitløk - uten at det tar helt over. Bytt ut fredagstacoen med denne spennende og smakfulle varianten!

Tags:EnkelSterk
Allergener:HveteSoyaGlutenSulfitterMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya, Gluten)

1 stk

Agurk

½ stk

Rød chili

1 stk

Lime

1 stk

Ingefær

1 stk

Hvitløk

12.5 ml

Hvitvinseddik

(InneholderSulfitter)

1 stk

Gulrot

200 g

Spisskål

8 stk

Små tortillabrød

(InneholderHvete, Gluten)

250 g

Kjøttdeig

½ pakke

Rømme

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 2)

2 ts

Sukker (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier852 kcal
Energi (kj)3566 kj
Fett39.08 g
Mettet fett13.2 g
Karbohydrater79.72 g
Sukker26.1 g
Protein41.04 g
Natrium50 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Om du ikke har en mikrobølgeovn, sett ovnen på 200°C/220°C (varmluft). Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. Skjær lime i båter. Skrell og finhakk ingefær og hvitløk. Bland chili (tilsett etter smak, det er sterkt), limesaft [1 ss | 2 ss], hvitløk, ingefær, sukker* [2 ts | 3 ts], soyasaus og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i til en marinade i en skål.

2

Skrell agurk til tynne bånd. Bland agurk, hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P], sukker* [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt* i en skål. Rør jevnlig slik at smakene trekker bedre inn.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Stek kjøttdeig i 1-2 min. Tilsett marinade og la putre i 8-10 min. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

4

Skjær gulrot i tynne staver. Skjær spisskål i tynne strimler. Bland spisskål med en klype salt* i en skål.

5

Varm tortillabrød på en tallerken i mikrobølgeovnen i 30-60 sek. Bruker du ovn, pakk tortillabrød inn i folie og varm i 4-5 min.

6

Smør litt rømme på tortillabrød. Fyll med grønnsaker og kjøttdeig. Topp med syltet agurk. Server resterende agurk og limebåter på siden.