topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk bulgogi av biff

Koreansk bulgogi av biff

med ingefærris og kimchi-style pak choi

Bulgogi er en koreansk rett som består av storfekjøtt som blir marinert, stekt og skåret i skiver. Kjøttet blir servert med ris og grønnsaker. Vår variant frister med ingefærris, eplesaus og kimchi-inspirert pak choi med chili og sesamfrø.

Tags:
Proteinrik
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sesam
Sulfitter
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Ingefær

1 stk

Hvitløk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

12.5 g

Honning

10 g

Sriracha

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

300 g

Ytrefilet av storfe

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

1 g

Chiliflak

1 stk

Gulrot

1 stk

Eple

1 stk

Vårløk

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

1 stk

Pak choi

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier768 kcal
Energi (kj)3215 kj
Fett27.7 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater84.1 g
Sukker17.9 g
Protein43.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ingefærris
1

Ta kjøtt ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur og krydre med en klype salt. 

Riv ingefær (uskrelt) fint.

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en kjele med lokk på middels varme. 

Stek ingefær [2 ts | 4 ts] i 1-2 min.

Tilsett vann [3 dl | 5,5 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav, sett på lokk og la småkoke i 14 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min. 

TIPS: Ikke løft lokket imens risen hviler.

Mariner kjøtt
2

I mellomtiden, riv hvitløk.

Bland hvitløk, ingefær [1 ts | 2 ts] soyasaus, honning [½ pakke, 2P], sriracha [½ pakke, 2P], halvparten av sesamfrø, salt [¼ ts | ½ ts] og en stor klype pepper i skål.

Krydre kjøtt med en klype salt og legg i skålen. Bland godt. Sett til side.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

Lag kimchi
3

Grovhakk pak choi.

Bland pak choi, hvitvinseddik, chiliflak, en klype sesamfrø og salt [¼ ts | ½ ts] i en skål, og masser i 30 sek. Sett til side.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Forbered råvarer
4

Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm staver. 

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot i 2-3 min. Krydre med en stor klype salt og pepper og en klype chiliflak. Sett til side på et fat.

I mellomtiden, riv eple (uskrelt) grovt. Skjær vårløk i tynne skiver på skrå. 

Bland sesammajones og en skvett vann i en skål. 

TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen, da går stekeprosessen fortere.

Stek kjøtt
5

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på høy varme. Ta kjøtt ut av marinade og brun i 1 min på hver side (senk varmen om marinaden svir seg). Senk varmen litt og stek videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk inn i folie og la hvile. Kjøttet vil fortsette å steke litt.

I mellomtiden, bland eple og vann [½ dl | 1 dl] med resterende marinade.

Tilsett eple med marinade i stekepannen og varm opp, ca 30 sek. Fjern fra varmen. 

TIPS: Stek kjøttet i ytterligere 1-2 min, hvis du ønsker det gjennomstekt.

Server
6

Anrett ris og gulrot i dype tallerkener. Hell over eplesaus.

Skjær kjøtt i tynne skiver og legg på siden.

Hell resterende kjøttkraft over kjøttet. Drypp over sesammajones og pynt med vårløk og resterende sesamfrø.

Fjern væsken fra pak choi og server i en skål på siden.