
Koreansk bulgogi av biff
med ingefærris og kimchi-inspirert pak choi
Bulgogi er en koreansk rett som består av storfekjøtt som blir marinert, stekt og skåret i skiver. Kjøttet blir servert med ris og grønnsaker. Vår variant frister med ingefærris, eplesaus og kimchi-inspirert pak choi med chili og sesamfrø.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
1 stk
Ingefær
1 stk
Hvitløk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
12.5 g
Honning
10 g
Sriracha
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)
300 g
Ytrefilet av storfe
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 g
Chiliflak
1 stk
Gulrot
1 stk
Eple
1 stk
Vårløk
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
1 stk
Pak choi
150 g
Langkornet hvit ris
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Smør (steg 1)
2.5 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ dl
Vann (steg 5)
Framgangsmåte

Ta kjøtt ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur og krydre med en klype salt.
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en kjele med lokk på middels varme.
Stek ingefær [2 ts | 4 ts] i 1-2 min.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav, sett på lokk og la småkoke i 11 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke løft lokket imens risen hviler.

I mellomtiden, riv hvitløk.
Bland hvitløk, ingefær [1 ts | 2 ts] soyasaus, honning [½ pakke, 2P], sriracha [½ pakke, 2P], halvparten av sesamfrøene, salt [¼ ts | ½ ts] og en stor klype pepper i skål.
Krydre svinekjøtt med en klype salt og legg i skålen. Bland godt. Sett til side.

Grovhakk pak choi.
Bland pak choi, hvitvinseddik, chiliflak, en klype sesamfrø og salt [¼ ts | ½ ts] i en skål, og masser i 30 sek. Sett til side.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm staver.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot i 2-3 min. Krydre med en stor klype salt og pepper og en klype chiliflak. Sett til side på et fat.
I mellomtiden, riv eple (uskrelt) grovt. Skjær vårløk i tynne skiver på skrå.
Bland sesammajones og en skvett vann i en skål.
TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen, da går stekeprosessen fortere.

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på høy varme. Ta kjøttet ut av marinade og brun i 1 min på hver side (senk varmen om marinaden svir seg). Senk varmen litt og stek i 1-2 min mer på hver side for medium-rare.
I mellomtiden, bland eple og vann [½ dl | 1 dl] med resterende marinade.
Pakk kjøttet i folie og la hvile. Kjøttet vil fortsette å steke litt.
Tilsett eple med marinade i stekepannen og varm opp, ca 30 sek. Fjern fra varmen.
TIPS: Stek kjøttet i 1-2 min lenger for godt stekt.

Anrett ris og gulrot i dype tallerkener. Hell over eplesaus.
Krydre kjøtt med en klype, skjær i tynne skiver og legg på siden.
Hell resterende kjøttkraft over kjøttet. Drypp over sesammajones og pynt med vårløk og resterende sesamfrø.
Fjern væsken fra pak choi og server i en skål på siden.