topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus

med pasta og tomatsalat

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

7.5 ml

Balsamico

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

2 stk

Hvitløk

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

20 g

Finrevet ost

4 g

Middelhavsdrøm

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

60 g

Salatblanding

1 stk

Tomat

1 g

Oregano, tørket

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 5)

etter behov

Smør (steg 5)

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier867 kcal
Energi (kj)3627 kj
Fett23.78 g
Mettet fett8.8 g
Karbohydrater115 g
Sukker20.1 g
Protein49.41 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en kjele med vann*. Finhakk eller press hvitløk. Skjær tomat i 1 cm store biter. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*.

Kok pasta
2

Tilsett pasta og en stor klype salt* i kjelen og kok i 10-12 min, eller til “al dente”. Hell av vannet og legg pastaen tilbake i kjelen. Drypp over en skvett olivenolje*.

Rull kjøttboller
3

Bland kjøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk], panko, middelhavsdrøm og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Fukt hendene dine, ta en skjefull av blandingen og form til små kjøttboller. Sett til side på en tallerken. Du får ca. 5 kjøttboller per pers.

Stek kjøttboller
4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttboller i 10-12 min, eller til gjennomstekt. Sett til side. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når den uten antydninger av rødt.

Lag tomatsaus
5

Varm opp stekepannen til middels høy varme og stek hvitløk i 1 min. Tilsett hakkede tomater, rødvinssaus, oregano og sukker* [1/2 ts | 1 ts]. Småkok i 2-3 min. Rør inn en klatt smør*. Tilsett kjøttboller og stek i 2-3 min, til gjennomvarme. Smak til med salt* og pepper*.

Server
6

Bland salat, tomat og balsamico [1/2 pakke, 2P] i en skål. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Anrett pasta i dype tallerkener. Topp med kjøttboller, tomatsaus og finrevet ost, med tomatsalat på siden.