Kjøttboller, potet og en kremet saus er en fristelse som er vanskelig å motstå. Vår versjon av klassikeren består av kjøttboller laget av svinekjøttdeig smaksatt med oregano, som stekes til perfeksjon i ovnen. Som tilbehør lager vi hjemmelagde fries, og smørsteker grønne bønner til de blir myke og gode. Det hele toppes med en fyldig gressløksaus laget med creme fraiche og hvitløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Hvitløk
12.5 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
250 g
Svinekjøttdeig
1 pose
Gressløk
150 g
Grønne bønner
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
½ g
Oregano, tørket
½ ts
Salt (steg 1)
½ dl
Vann (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 stk
Egg (steg 2)
1 ss
Smør (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp [1/2 pose, 2P], oregano [1/2 pose, 2P] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.
Form farsen til kjøttboller (4 per person) med fuktige hender, og legg på et stekebrett med bakepapir.
Stek i ovnen i 10-12 min, eller til brunet og gjennomstekte, når det gjenstår 15 min av potetens steketid.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, finhakk gressløk.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær ender av grønne bønner.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek grønne bønner og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 3-4 min, eller til myke. Legg til side på en tallerken og hold varme.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.
Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels varme.
Fres hvitløk i 30 sek.
Tilsett kyllingbuljong, creme fraiche, vann [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper, og la putre i 2 min, eller til noe tyknet.
Tilsett gressløk rett før servering.
Anrett fries, grønne bønner og kjøttboller på tallerkener.
Øs gressløksaus over kjøttboller.