Skip to main content
Søramerikansk-inspirert rekeburger

Søramerikansk-inspirert rekeburger

med chimichurri-fries og maissalat

Piff opp den klassiske burgeren med søramerikanske vibber! Lune briochebrød smøres med majones og fylles med cajunkrydrede reker og kålsalat med gyllenstekt mais. Burgerne serveres med hjemmelagde fries blandet med chimichurrismaker fra koriander, chiliflak og hakkede peanøtter.

Tags:
Spis meg først
Comfort Food
Allergener:
Egg
Sennep
Peanøtter
Skalldyr
Gluten
Melk
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Panamat

50 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

500 g

Poteter

1 stk

Mais

1 stk

Sitrusfrukt

1 stk

Koriander

1 g

Chiliflak

150 g

Spisskål, skåret

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder)

1 stk

Vårløk

150 g

Kongereker

(Inneholder: Skalldyr)

2 stk

Briochebrød

(Inneholder: Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til reker

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier829 kcal
Energi (kj)3469 kj
Fett31.6 g
Mettet fett4.2 g
Karbohydrater110.2 g
Sukker18.8 g
Fiber10.6 g
Protein27.9 g
Kolesterol78.3 mg
Natrium76.3 mg
Potassium143.7 mg
Calcium37.1 mg
Iron0.6 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Brun mais
2

I mellomtiden, hell væske av mais.

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek mais i 4-5 min, eller til lett brunet.

Sett til side i en stor skål.

Forbered råvarer
3

Halver sitrusfrukt.

Grovhakk peanøtter.

Finhakk koriander.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Stek reker
4

Del briochebrød på midten og plasser dem direkte på en rist i ovnen.

Varm i ovnen i 3-4 min, eller til gjennomvarme.

I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett reker og krydre med salt og Panamat.

Stek i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

Bland salat
5

Bland kål, en skvett sitrusfruktsaft, vårløk og salt i skålen med mais.

Bland fries med peanøtter, koriander og chiliflak til voksenporsjonene rett før servering.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
6

Smør halvparten av majonesen på briochebrødene og fyll dem med reker og kålsalat.

Server med fries og resterende salat og majones.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image