Panert svinefilet servert med remuladeblandede poteter, eplesalat og sitronsyltet sjalottløk, er ekte skandinavisk kosemat! Nyt et herlig hjemmelaget måltid som både føles kjent og byr på en spennende vri.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svin ytrefilet
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
1 stk
Sjalottløk
75 g
Remulade
(Inneholder: Egg, Sennep)
400 g
Småpoteter
1 stk
Dill
1 stk
Sitron
1 stk
Eple
15 g
Kapers
1 stk
Agurk
½ ts
Sukker til sylting
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1 stk
Egg til panering
1 ss
Olje til steking
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Halver potet.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og krydre potet med en klype salt og pepper.
Sett til side for å avkjøles.
I mellomtiden, skjær sjalottløk i tynne skiver.
Halver sitron.
Finhakk dill.
Press halvparten av sitronen i en liten skål, og bland inn sukker og halvparten av dillen.
Vend kapers (med lake) og sjalottløk i laken og sett til side.
Skjær agurk i tynne halvmåner.
Halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Bland eple, agurk, resterende dill, olivenolje og salt i en stor skål. Sett til side.
Skjær kjøtt i skiver (1 per person) på et eget skjærebrett og krydre med salt.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.
Vend kjøtt først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg over på en tallerken.
TIPS: Hvis du ikke har egg, kan du bruke 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kjøtt i 3-4 min på hver side, eller til gyllent og gjennomstekt. Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Bland potet med remulade.
TIPS: Tilsett mer olivenolje ved behov, så kjøttet ikke brenner seg fast i stekepannen.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Anrett kjøtt, potet og salat på tallerkener.
Topp kjøtt med syltet sjalottløk på voksenporsjonene.