Skip to main content
Pankopanert svinefilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanert svinefilet

Pankopanert svinefilet

med remuladeblandet potet og eplesalat

Panert svinefilet servert med remuladeblandede poteter, eplesalat og sitronsyltet sjalottløk, er ekte skandinavisk kosemat! Nyt et herlig hjemmelaget måltid som både føles kjent og byr på en spennende vri.

Tags:
Rask
Melkefri
Barnevennlig
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Svin ytrefilet

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

1 stk

Sjalottløk

75 g

Remulade

(Inneholder: Egg, Sennep)

400 g

Småpoteter

1 stk

Dill

1 stk

Sitron

1 stk

Eple

15 g

Kapers

1 stk

Agurk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker til sylting

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

1 ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier666 kcal
Energi (kj)2785 kj
Fett22.8 g
Mettet fett3.8 g
Karbohydrater63.5 g
Sukker14.8 g
Protein47.7 g
Natrium32.8 mg

Framgangsmåte

Kok potet
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Halver potet.

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og krydre potet med en klype salt og pepper.

Sett til side for å avkjøles.

Sylt sjalottløk
2

I mellomtiden, skjær sjalottløk i tynne skiver.

Halver sitron.

Finhakk dill.

Press halvparten av sitronen i en liten skål, og bland inn sukker og halvparten av dillen.

Vend kapers (med lake) og sjalottløk i laken og sett til side.

Bland salat
3

Skjær agurk i tynne halvmåner.

Halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Bland eple, agurk, resterende dill, olivenolje og salt i en stor skål. Sett til side.

Paner kjøtt
4

Skjær kjøtt i skiver (1 per person) på et eget skjærebrett og krydre med salt.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.

Vend kjøtt først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg over på en tallerken.

TIPS: Hvis du ikke har egg, kan du bruke 2 ss melk.

Stek kjøtt
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek kjøtt i 3-4 min på hver side, eller til gyllent og gjennomstekt. Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

Bland potet med remulade.

TIPS: Tilsett mer olivenolje ved behov, så kjøttet ikke brenner seg fast i stekepannen.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett kjøtt, potet og salat på tallerkener.

Topp kjøtt med syltet sjalottløk på voksenporsjonene.