topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanske vegetarfritter

Japanske vegetarfritter

med sprø nuddelsalat

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Sesam
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Vårløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Ingefær

150 g

Spisskål, skåret

75 g

Sukkererter

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

150 g

Rødkål

100 g

Fullkornsnudler

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

10 g

Sesamfrø

20 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier431 kcal
Energi (kj)1805 kj
Fett22.27 g
Mettet fett3.1 g
Karbohydrater34.29 g
Sukker16.9 g
Protein15.78 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Skjær vårløk i tynne skiver, det hvite og grønne hver for seg. Riv gulrot (uskrellet). Riv ingefær. Del sukkererter på langs. 


Kok nudler
2

Kok opp lettsaltet* vann* i en kjele. TIPS: Kokevannet burde være like salt som sjøvann. Kok nudler [1/2 stk, 2P] i 1-2 min, eller inntil myke. Hell vannet fra og skyll under kaldt vann*. 


Forbered kål
3

Bland rødkål, halvparten av spisskål, en klype salt* og pepper* i en stor bolle. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje*. Masser i 30 sek, inntil mør. Sett til side. 


Bland deig
4

Pisk egg* [2 stk | 4 stk] i en mellomstor bolle. Tilsett hvit vårløk, ingefær, resterende spisskål, halvparten av gulrot og halvparten av soyasaus. Rør godt rundt. Tilsett panko, salt* [1/2 ts | 1 ts] og pepper* og bland godt sammen. 


Stek grønnsaksfritter
5

Varm opp en stor stekepanne på middels varme og ha i nok olivenolje* til at hele bunnen er dekket. Form deigen til fritter med en spiseskje (ca. 2 per pers.). Press fritter forsiktig med en stekespade på pannen og stek i 4-5 min på hver side, eller inntil gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Vent med å snu frittene til de er ferdig stekt, så unngår du at de smuldrer for mye. 


Servér
6

Bland kål med ferdige nudler, gulrot, sukkererter, sesamfrø og resterende soyasaus. Anrett grønnsaksfritter og nuddelsalat på tallerkener. Drypp med srirachasaus og pynt med grønn vårløk. Serveres med sesammajones ved siden av.