Skip to main content
Japansk teriyakiglasert kjøttdeigburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk teriyakiglasert kjøttdeigburger

Japansk teriyakiglasert kjøttdeigburger

med sesamfries og pak choi-salat

Lyst på en lekker burger med en japansk vri? Vi fyller lune briochebrød med hjemmelagde burgere, og topper de med aromatisk teriyakisaus og sprø pak choi-salat med limesyltet kålrabi. Som tilbehør tilbereder vi gylne sesamfries som dyppes i asiatisk majones.

Allergener:
Gluten
Hvete
Soya
Egg
Melk
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

1 stk

Lime

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Pak choi

75 g

Teriyakisaus

(Inneholder: Gluten, Hvete, Soya)

2 stk

Briochebrød

(Inneholder: Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam, Soya)

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)

½ stk

Kålrabi, hvit

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

½ ts

Sukker til sylting

¼ ts

Salt til sylting

1 stk

Egg til biffer

½ ts

Salt til biffer

½ ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1143 kcal
Energi (kj)4781 kj
Fett52.3 g
Mettet fett13.3 g
Karbohydrater122.1 g
Sukker26.3 g
Protein46 g
Natrium7152.4 mg

Framgangsmåte

Lag fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Topp ferdigstekte fries med sesamfrø og bland godt.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk pak choi.

Skrell og skjær kålrabi i 1/2 cm tynne staver.

Halver lime.

Bland limesaft, sukker og salt i en liten skål.

Vend kålrabi i laken og sett til side.

Lag burgere
3

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp og salt i en stor skål.

Form farse til burgere (1 per person) med fuktige hender.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek burgere i 4-5 min på hver side, eller til gjennomstekt. 

VIKTIG: Burgerne er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Varm brød
4

Skjær briochebrød i to på midten.

Legg direkte på en rist i ovnen og stek i 3-4 min, eller til gjennomvarme.

Bland grønnsaker
5

Bland kålrabi, pak choi og en klype salt og pepper i en stor skål rett før servering.

Server
6

Anrett fries på tallerkener.

Fyll burgerbrød med kjøtt, teriyakisaus og pak choi-salat.

Server med resterende salat og en klatt asiatisk majones.