Japansk teriyakiburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk teriyakiburger

Japansk teriyakiburger

med sesamfries og pak choi-salat

Lyst på en lekker burger med en japansk vri? Vi fyller lune briochebrød med hjemmelagde burgere, og topper de med aromatisk teriyakisaus og sprø pak choi-salat med limesyltet gulrot. Som tilbehør tilbereder vi gylne sesamfries som dyppes i asiatisk majones.

Allergener:
Gluten
Hvete
Soya
Sesam
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Lime

75 g

Teriyakisaus

(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)

250 g

Kjøttdeig av storfe

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)

1 stk

Pak choi

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

1 stk

Gulrot

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

½ ts

Sukker til sylting

¼ ts

Salt til sylting

1

Egg til biffer

½ ts

Salt til biffer

½ ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1129 kcal
Energi (kj)4725 kj
Fett52.2 g
Mettet fett13.4 g
Karbohydrater121.1 g
Sukker27 g
Protein45.4 g
Natrium152.4 mg

Framgangsmåte

Lag fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med sesamfrø, salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk pak choi.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Halver lime.

Press limesaft i en liten skål.

Tilsett sukker, salt og gulrot. Vend gulrot i laken og sett til side.

Lag burgere
3

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp og salt i en stor skål.

Form farse til burgere (1 per person) med fuktige hender.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek burgere i 4-5 min på hver side, eller til gjennomstekt. 

VIKTIG: Burgerne er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Varm brød
4

Skjær briochebrød i to på midten.

Legg direkte på en rist i ovnen og stek i 3-4 min, eller til gjennomvarme.

Bland grønnsaker
5

Bland gulrot, pak choi og en klype salt og pepper i en stor skål rett før servering.

Server
6

Anrett fries på tallerkener.

Fyll burgerbrød med kjøtt, teriyakisaus og pak choi-salat.

Server med resterende salat og en klatt asiatisk majones.