topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk taco

Japansk taco

med krydret kjøttdeig og sprø kålsalat

Vi drømmer oss bort til Asia med en fantastisk oppskrift på japansk taco! Vi steker kjøttdeig med hvitløk, ingefær og woksaus for å få frem de herlige asiatiske smakene. Deretter bygger vi hver taco med asiatisk majones, krydret kjøttdeig, sprø kålsalat og en klype chili. Kjapt, enkelt og veldig godt.

Tags:
Superrask
Rask
Melkefri
Allergener:
Sesam
Egg
Sennep
Soya
Gluten
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

1 stk

Rød chili

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

37.5 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Lime

1 stk

Rødløk

1 stk

Ingefær

1 stk

Gulrot

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier982 kcal
Energi (kj)4107 kj
Fett60.2 g
Mettet fett13.4 g
Karbohydrater71.6 g
Sukker15.6 g
Protein31.2 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Hvis du ikke har mikrobølgeovn, sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Riv ingefær (uskrelt) og hvitløk fint. 

Halver rødløk og skjær i tynne skiver.

Skjær lime i båter.

Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Riv gulrot (uskrelt).  

Stek kjøttdeig
2

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig, rødløk og en klype salt i 5-6 min, eller til brunet.

Mens kjøttdeigen steker, bland salat, gulrot, en skvett limesaft, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/ 2 ts] og en klype pepper i en skål.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Varm tortillabrød
3

Tilsett hvitløk og ingefær [2 ts | 4 ts] til kjøttdeig og stek videre i 1 min. 

Tilsett asiatisk woksaus [1/2 pakke, 2P] og bland godt. 

Krydre med en stor klype pepper. 

Varm tortillabrød i mikroen i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.

Server
4

Sett alt på bordet. Smør hvert tortillabrød med asiatisk majones. 

Topp med salat, kjøttdeig og chili.

Server resterende limebåter på siden.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.