HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconJapansk Kjøttdeigbowl
topBanner
Japansk kjøttdeigbowl

Japansk kjøttdeigbowl

med syltet rødløk og asiatisk majones

I dag skal vi lange en fantastisk japansk bowl! Vi starter med å koke jasminris med ingefær, før vi steker kjøttdeig, gulrot og pak choi som vi blander med asiatisk woksaus. Vi topper bowlen med syltet rødløk, agurk, ristede sesamfrø og asiatisk majones.

Tags:RaskVegetarSterk
Allergener:SulfitterSesamGlutenHveteSoyaEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Ingefær

150 g

Jasminris

½ stk

Rødløk

12.5 ml

Hvitvinseddik

(InneholderSulfitter)

1 stk

Gulrot

1 stk

Pak choi

1 stk

Agurk

1 stk

Hvitløk

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

250 g

Kjøttdeig

75 g

Asiatisk woksaus

(InneholderSulfitter, Sesam, Gluten, Hvete, Soya)

50 g

Asiatisk majones

(InneholderSesam, Gluten, Hvete, Soya, Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Sukker* (steg 2)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier774 kcal
Energi (kj)3239 kj
Fett35.91 g
Mettet fett9.2 g
Karbohydrater80.56 g
Sukker27 g
Protein34.52 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Skrell og riv ingefær fint. Varm opp en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Tilsett halvparten av ingefæren og stek i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør godt, senk til lav varme og kok under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

2

Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver. Bland rødløk, hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P] og en klype sukker*, og salt* i en liten skål. Tilsett nok vann* til å dekke løken, og rør for å blande. Sett til side.

3

Finhakk hvitløk. Riv gulrot (uskrellet). Grovhakk pak choi til 1 cm tykke skiver. Skjær agurk i tynne halvmåner.

4

Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Rist sesamfrø i 3-4 min mens du rører. Overfør til en tallerken.

5

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk og resterende ingefær i 1 min. Stek kjøttdeig i 3-4 min. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper*. Tilsett gulrot og pak choi og stek i 2 min. Tilsett asiatisk woksaus og en skvett vann*. Rør i 30 sek, til alt er dekket av saus. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

6

Hell væsken av syltet rødløk. Anrett ris toppet med kjøttdeig, syltet rødløk og agurk i dype tallerkener. Strø over ristede sesamfrø og drypp over asiatisk majones.