topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk kjøttdeigbowl

Japansk kjøttdeigbowl

med syltet rødløk og asiatisk majones

I dag skal vi lange en fantastisk japansk bowl! Vi starter med å koke jasminris med ingefær, før vi steker kjøttdeig, gulrot og pak choi som vi blander med asiatisk woksaus. Vi topper bowlen med syltet rødløk, agurk, ristede sesamfrø og asiatisk majones.

Tags:
Rask
Sterk
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Sulfitter
Sesam
Gluten
Hvete
Soya
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Ingefær

150 g

Jasminris

½ stk

Rødløk

12.5 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Gulrot

1 stk

Pak choi

1 stk

Agurk

1 stk

Hvitløk

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

250 g

Kjøttdeig av storfe

75 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Sukker* (steg 2)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier774 kcal
Energi (kj)3239 kj
Fett35.9 g
Mettet fett9.2 g
Karbohydrater80.6 g
Sukker27 g
Protein34.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ingefærris
1

Skrell og riv ingefær fint. Varm opp en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Tilsett halvparten av ingefæren og stek i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør godt, senk til lav varme og kok under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

Sylt rødløk
2

Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver. Bland rødløk, hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P] og en klype sukker*, og salt* i en liten skål. Tilsett nok vann* til å dekke løken, og rør for å blande. Sett til side.

Forbered råvarer
3

Finhakk hvitløk. Riv gulrot (uskrellet). Grovhakk pak choi til 1 cm tykke skiver. Skjær agurk i tynne halvmåner.

Rist sesamfrø
4

Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Rist sesamfrø i 3-4 min mens du rører. Overfør til en tallerken.

Stek kjøttdeig
5

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk og resterende ingefær i 1 min. Stek kjøttdeig i 3-4 min. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper*. Tilsett gulrot og pak choi og stek i 2 min. Tilsett asiatisk woksaus og en skvett vann*. Rør i 30 sek, til alt er dekket av saus. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Hell væsken av syltet rødløk. Anrett ris toppet med kjøttdeig, syltet rødløk og agurk i dype tallerkener. Strø over ristede sesamfrø og drypp over asiatisk majones.