
Japansk-inspirert taco
med krydret kjøttdeig og sprø kålsalat
I dag drømmer vi oss bort til Japan med en fantastisk oppskrift på taco! Vi bygger tacoene med asiatisk majones, det velsmakende kjøttet, sprø kålsalat og en klype chili. Dette er en smakfull taco i en ny variant.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
1 stk
Hvitløk
250 g
Kjøttdeig
1 stk
Rød chili
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
37.5 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Lime
1 stk
Rødløk
1 stk
Ingefær
10 g
Sesamfrø
1 stk
Gulrot
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
Framgangsmåte
Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Riv ingefær (uskrellet) og hvitløk fint. Skjær rødløk i tynne skiver. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. Skjær chili i tynne skiver. Riv gulrot (uskrellet). VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig og rødløk i 5-6 min. Bryt opp kjøttdeigen med stekespaden. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Bland strimlet salat, gulrot, en skvett limesaft, en klype limeskall, olivenolje* [1 ss | 2 ss] og en klype salt* og pepper* i en skål.
Tilsett hvitløk, ingefær og sesamfrø til stekepannen med kjøttdeig og stek i 1 min. Tilsett asiatisk woksaus [1/2 pakke, 2P] og bland godt. Krydre med en stor klype pepper*.
Pakk tortillabrød inn i folie og stek i ovnen i 4-5 min, til gjennomvarmet.
Smør hver tortilla med asiatisk majones. Topp med kålsalat, kjøttdeig og chili. Server resterende limebåter på siden.