Skip to main content
Italiensk rekepasta

Italiensk rekepasta

med stekte grønnsaker og fersk persille

4.1
(148)

I dag skal vi lage en vidunderlig italiensk rekepasta med stekte grønnsaker og tortelloni. Vi koker tortelloni og blander det med stekte reker, squash og løk. Vi topper alt med italiensk hardost og ferske persilleblader.

Tags:
Rask
Allergener:
Skalldyr
Gluten
Melk
Hvete
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Løk

2 stk

Hvitløk

1 stk

Squash

2 stk

Tomat

150 g

Kongereker

(Inneholder: Skalldyr)

300 g

Tortelloni

(Inneholder: Gluten, Melk, Hvete, Egg Kan inneholde spor av: Soya, Selleri, Skalldyr, Fisk, Bløtdyr, Sennep, Nødder)

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Bladpersille

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

3 ss

Smør (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier766 kcal
Energi (kj)3205 kj
Fett38.5 g
Mettet fett18.3 g
Karbohydrater67.5 g
Sukker13.2 g
Fiber6.6 g
Protein34.5 g
Natrium408 mg
Calcium0.5 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Kok opp saltet vann* i en kjele. TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann. Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk. Skjær squash i 1 cm tykke halvmåner. Grovhakk tomat. 

Stek reker
2

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Krydre reker med en klype salt*. Stek reker i 1-2 min på hver side, inntil gjennomstekte. Sett til side på et fat. TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matt i midten.

Stek grønnsaker
3

Tilsett mer olivenolje* ved behov til stekepannen og varm opp på middels høy varme. Stek squash og løk i 1-2 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 30 sek.

Kok tortelloni
4

Kok tortelloni inntil ‘al dente’, 1-2 min. Spar noe av pastavannet* [2 dl | 4 dl] og hell ut resten. Tilsett en skvett olivenolje*, om ønskelig, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. TIPS: ‘Al dente’ betyr gjennomkokt pasta, men med litt tyggemotstand i midten.

Bland sammen
5

Rør inn pastavann* [½ dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, smør* [3 ss | 6 ss], tortelloni og reker til stekepannen. Kok i 1-2 min, inntil sausen har tyknet litt. Om sausen blir for tykk, tilsett en skvett mer pastavann*. Tilsett tomat og salt* [¼ ts | ½ ts]. Bland godt. Fjern pannen fra varmen. Krydre med en generøs klype pepper*.

Servér
6

Anrett reketartelloni i dyptallerkener. Strø over flak av italiensk hardost og pynt med persilleblader.