
I dag skal vi lage en vidunderlig italiensk rekepasta med stekte grønnsaker og tortelloni. Vi koker tortelloni og blander det med stekte reker, squash og løk. Vi topper alt med italiensk hardost og ferske persilleblader.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Løk
2 stk
Hvitløk
1 stk
Squash
2 stk
Tomat
150 g
Kongereker
(Inneholder: Skalldyr)
300 g
Tortelloni
(Inneholder: Gluten, Melk, Hvete, Egg Kan inneholde spor av: Soya, Selleri, Skalldyr, Fisk, Bløtdyr, Sennep, Nødder)
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
1 stk
Bladpersille
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder: Melk)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
3 ss
Smør (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)

Kok opp saltet vann* i en kjele. TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann. Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk. Skjær squash i 1 cm tykke halvmåner. Grovhakk tomat.

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Krydre reker med en klype salt*. Stek reker i 1-2 min på hver side, inntil gjennomstekte. Sett til side på et fat. TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matt i midten.

Tilsett mer olivenolje* ved behov til stekepannen og varm opp på middels høy varme. Stek squash og løk i 1-2 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 30 sek.

Kok tortelloni inntil ‘al dente’, 1-2 min. Spar noe av pastavannet* [2 dl | 4 dl] og hell ut resten. Tilsett en skvett olivenolje*, om ønskelig, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. TIPS: ‘Al dente’ betyr gjennomkokt pasta, men med litt tyggemotstand i midten.

Rør inn pastavann* [½ dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, smør* [3 ss | 6 ss], tortelloni og reker til stekepannen. Kok i 1-2 min, inntil sausen har tyknet litt. Om sausen blir for tykk, tilsett en skvett mer pastavann*. Tilsett tomat og salt* [¼ ts | ½ ts]. Bland godt. Fjern pannen fra varmen. Krydre med en generøs klype pepper*.

Anrett reketartelloni i dyptallerkener. Strø over flak av italiensk hardost og pynt med persilleblader.