HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliensk Rekepasta
topBanner
Italiensk rekepasta

Italiensk rekepasta

med stekte grønnsaker og fersk persille

I dag skal vi lage en vidunderlig italiensk rekepasta med stekte grønnsaker og tortelloni. Vi koker tortelloni og blander det med stekte reker, squash og løk. Vi topper alt med italiensk hardost og ferske persilleblader.

Tags:Rask
Allergener:SkalldyrSulfitterMelkEggGlutenSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

1 stk

Squash

2 stk

Tomat

150 g

Reker

(InneholderSkalldyr, SulfitterKan inneholdeMelk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

300 g

Tortelloni med ricotta og spinat

(InneholderMelk, Egg, GlutenKan inneholdeSoya)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

20 g

Italiensk hardost, flak

(InneholderMelk)

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

3 ss

Smør (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier785 kcal
Energi (kj)3286 kj
Fett38.61 g
Mettet fett18.3 g
Karbohydrater69.9 g
Sukker15.3 g
Protein35.54 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med saltet vann. Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk. Skjær squash i 1 cm tykke halvmåner. Grovhakk tomat. TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

2

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Krydre reker med en klype salt. Stek reker i 1-2 min på hver side, til gjennomstekte. Sett til side på en tallerken.

3

Ved behov, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek squash og løk i 1-2 min. Krydre med en klype salt og pepper. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 30 sek.

4

Kok tortelloni i 1-2 min, til ‘al dente’, 1-2 min. Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje, om ønskelig, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men har litt tyggemotstand i midten.

5

Rør inn pastavann [½ dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, smør [3 ss | 6 ss], tortelloni og reker i stekepannen. Kok i 1-2 min, til sausen har tyknet litt. Om sausen blir for tykk, tilsett en ny skvett pastavann. Tilsett tomat og salt [¼ ts | ½ ts]. Bland godt. Ta stekepannen av varmen. Krydre med en stor klype pepper.

6

Anrett reker og tortelloni med grønnsaker i dype tallerkener. Strø over italiensk hardost og pynt med persilleblader.