Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk kikertgryte

Indisk kikertgryte

med mango- og fennikelsalat og koriander

Denne retten tar deg med på en kulinarisk reise til India. Vi lager en kremet kikertgryte med kokosmelk og spinat, smaksatt med våre egne indiske krydderblandinger, Mild Mahal og Curry-on, i tillegg til røkt paprikapulver. Server gryten på en seng av luftig jasminris, med en frisk og syrlig mango- og fennikelsalat som tilbehør.

Tags:
Melkefri
Plantebasert
Vegetar
Rask
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Mynte & koriander

1 stk

Løk

150 g

Langkornet hvit ris

390 g

Kikerter

4 g

Curry-On

4 g

Røkt paprikapulver

1 stk

Lime

½ stk

Fennikel

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

30 g

Spinat

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

180 ml

Kokosmelk

4 g

Mild Mahal

½ stk

Mango

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til salat

½ ts

Sukker til salat

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til saus

1 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til gryterett

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier824 kcal
Energi (kj)3448 kj
Fett35.4 g
Mettet fett16.5 g
Karbohydrater102.2 g
Sukker18.7 g
Protein17.7 g
Natrium569.2 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann i en mellomstor kjele.

Tilsett ris og salt, og la putre under lokk i 14 min på middels lav varme.

Ta kjelen av varmen, og la hvile i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, halver lime.

Halver fennikel og skjær i tynne skiver.

Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 2 cm tykke terninger.

Finhakk mynte.

Bland salat
3

Bland olivenolje, en skvett limesaft, sukker og en klype salt i en mellomstor skål.

Vend inn fennikel, mango og mynte. La marinere til servering.

Lag karri
4

I mellomtiden, finhakk løk.

Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.

Stek løk og salt i 2-3, til løk mykner.

Tilsett Mild Mahal, Curry-on og røkt paprikapulver. Stek i 30 sek, til velduftende.

Tilsett vann og kok opp. La putre under lokk på middels lav varme i 10 min.

Tilsett kikerter
5

Hell væske av kikerter.

Skyll spinat.

Når karrien har putret i 10 min, tlsett kokosmelk, grønnsaksbuljong, soyasaus, salt, kikerter og spinat. La putre i 2-3 min, eller til gjennomvarmet.

Server
6

Fordel ris i skåler. Topp med kikertgryte.

Pynt med koriander.

Server mango- og fennikelsalat på siden.