Denne retten tar deg med på en kulinarisk reise til India. Vi lager en kremet kikertgryte med kokosmelk og spinat, smaksatt med våre egne indiske krydderblandinger, Mild Mahal og Curry-on, i tillegg til røkt paprikapulver. Server gryten på en seng av luftig jasminris, med en frisk og syrlig mango- og fennikelsalat som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Mynte & koriander
1 stk
Løk
150 g
Langkornet hvit ris
390 g
Kikerter
4 g
Curry-On
4 g
Røkt paprikapulver
1 stk
Lime
½ stk
Fennikel
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
30 g
Spinat
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
180 ml
Kokosmelk
4 g
Mild Mahal
½ stk
Mango
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til salat
½ ts
Sukker til salat
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til saus
1 dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til gryterett
Kok opp vann i en mellomstor kjele.
Tilsett ris og salt, og la putre under lokk i 14 min på middels lav varme.
Ta kjelen av varmen, og la hvile i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, halver lime.
Halver fennikel og skjær i tynne skiver.
Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 2 cm tykke terninger.
Finhakk mynte.
Bland olivenolje, en skvett limesaft, sukker og en klype salt i en mellomstor skål.
Vend inn fennikel, mango og mynte. La marinere til servering.
I mellomtiden, finhakk løk.
Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.
Stek løk og salt i 2-3, til løk mykner.
Tilsett Mild Mahal, Curry-on og røkt paprikapulver. Stek i 30 sek, til velduftende.
Tilsett vann og kok opp. La putre under lokk på middels lav varme i 10 min.
Hell væske av kikerter.
Skyll spinat.
Når karrien har putret i 10 min, tlsett kokosmelk, grønnsaksbuljong, soyasaus, salt, kikerter og spinat. La putre i 2-3 min, eller til gjennomvarmet.
Fordel ris i skåler. Topp med kikertgryte.
Pynt med koriander.
Server mango- og fennikelsalat på siden.