topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk kikertbowl

Indisk kikertbowl

med krydret ris og hvitløksyoghurt

By opp til middag med denne herlige indiske vegetarretten! Vi kan friste med ovnsbakte kikerter bakt med aprikoschutney og krydder. Som tilbehør serverer vi ingefærkrydret ris med squash og gulrot, rødløk syltet med limesaft og en rund og god hvitløksyoghurt. Vi pynter opp bowlen med spinat, gresk ost og mynteblader.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Vegetar
Allergener:
Sennep
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

2 stk

Gulrot

1 stk

Rødløk

½ stk

Squash

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

25 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

4 g

Mild Mahal

½ stk

Hvitløk

50 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

1 pose

Mynte

½ stk

Lime

1 pakke

Kikerter

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

150 g

Basmatiris

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Vann (steg 1)

¼ ts

Sukker (steg 1)

½ ts

Salt (steg 2)

3 dl

Vann (steg 3)

½ ss

Smør (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier646 kcal
Energi (kj)2701 kj
Fett18.1 g
Mettet fett9.4 g
Karbohydrater91.3 g
Sukker17.8 g
Protein22.2 g
Natrium161 mg

Redskaper

Stekepanne
Stekebrett
Kasserolle

Framgangsmåte

Sylt rødløk
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær rødløk i tynne skiver.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.

Bland en stor skvett limesaft, sukker [1/4 ts | 1/2 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål.

Vend løk i væsken og sett til side.

Hell ut eventuell væske rett før servering.

Ovnsbak kikerter
2

Skyll kikerter.

Bland kikerter, aprikoschutney [1/2 pose, 2P], Mild Mahal, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en ildfast form.

Bak i ovnen i 15-25 min, eller til møre.

Kok ris
3

Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme. Rør inn Ginger Ninja og stek i 30 sek.

Skru opp på middels høy varme, og tilsett vann [3 dl | 6 dl]. Kok opp.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Rør og sett på lokk. Senk varmen til middels lav og la putre i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.

TIPS: Vær forsiktig når du steker krydderet slik at det ikke svir seg!

Stek grønnsaker
4

I mellomtiden, skjær squash [1/2 stk, 2P] og gulrot (uskrelt) i små, 1 cm, biter.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.

Stek squash, gulrot og en klype salt og pepper i 2-3 min, eller til møre.

Når grønnsakene er ferdig stekt, legg dem på toppen av risen (mens risen hviler). Vær rask med å sette lokket på kjelen igjen. 

Lag hvitløksyoghurt
5

Plukk mynteblader.

Skyll spinat.

Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].

Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.

TIPS: Tilsett en skvett vann i yoghurten om nødvendig.

Server
6

Anrett ris i skåler. Topp med spinat og kikerter.

Smuldre over gresk salatost [1/2 pakke, 2P] og pynt med syltet rødløk og mynteblader.

Drypp over litt hvitløksyoghurt.