topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hyse i satay- og karrisaus

Hyse i satay- og karrisaus

med jasminris og salte peanøtter

Sataysaus er en krydret indonesisk saus. I denne oppskriften blander vi den med rødløk, gulrot, kokosmelk, soyasaus og indiske krydder til vi får en fyldig saus som er rik på smak. Deretter tilsetter vi hysefileter i pannen og lar de putre mens vi tilbereder luftig jasminris. Garner herligheten med et dryss salte peanøtter og fersk koriander, press over limesaft og nyt et ordentlig herremåltid.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Peanøtter
Soya
Gluten
Hvete
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

1 stk

Rødløk

1 stk

Gulrot

4 g

Mild Mahal

200 ml

Kokosmelk

100 g

Sataysaus

(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ dl

Vann (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier842 kcal
Energi (kj)3523 kj
Fett38 g
Mettet fett18.5 g
Karbohydrater80.1 g
Sukker14.6 g
Protein41.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Fjern kjelen fra varme og la hvile i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered grønnsaker
2

Skjær rødløk i tynne skiver.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.

Lag saus
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek rødløk og gulrot i 2-3 min, til myknet.

Tilsett Mild Mahal og stek i 30 sek, til velduftende.

Tilsett kokosmelk, sataysays, soyasaus, vann [1/2 dl | 1 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. La putre i 1-2 min.

Tilbered fisk
4

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Tilsett fisk til sausen, og senk til middels varme. Stek under lokk i 4-5 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Bruk folie hvis du ikke har lokk.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Forbered garnering
5

I mellomtiden, finhakk peanøtter.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Grovhakk koriander.

Server
6

Anrett ris, hyse og saus på tallerkener.

Dryss over koriander og peanøtter, og press over limesaft.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image