HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHvitløksmarinert Svinekjøtt
topBanner
Hvitløksmarinert svinekjøtt

Hvitløksmarinert svinekjøtt

med kokte poteter og ovnsbakt brokkoli

Kjøtt, poteter og grønnsaker. Så enkelt kan det gjøres, og så enkelt skal vi gjøre det i dag. Vi steker svinekjøtt, koker poteter som vi blander med basilikum og smør, og ovnsbaker brokkoli og gulrøtter. Alt toppes med en kremet aioli.

Tags:Under 650 kcalRaskBarnevennlig
Allergener:SennepEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Hvitløksflørt

250 g

Brokkoli

500 g

Poteter

1 pose

Basilikum

300 g

Svin ytrefilet

40 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier654 kcal
Energi (kj)2737 kj
Fett28.25 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater53.08 g
Sukker9.9 g
Protein46.59 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Ta smør ut av kjøleskapet (til steg 5). Legg poteter i en kjele med lettsaltet vann og kok opp. Kok i 15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell vannet av kjelen og sett til side med lokk på.

2

Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Skjær gulrot i tynne skiver. Fordel brokkoli og gulrot på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Plasser midt i ovnen og bak i 10-12 min, til møre.

3

Skjær svinekjøtt på langs til 1 stykke per pers. på et eget skjærebrett. Bland Hvitløksflørt med olivenolje og en klype salt og pepper i en skål. Bland svinekjøtt i marinaden.

4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 1-2 min på hver side, til gylne og gjennomstekte.

5

Finhakk basilikum. Bland smør [2 ss | 4 ss], basilikum, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

6

Anrett svinekjøtt på tallerkener med poteter, basilikumsmør, brokkoli og gulrøtter. Server aioli på siden.