Kjøtt, poteter og grønnsaker. Så enkelt kan det gjøres, og så enkelt skal vi gjøre det i dag. Vi steker svinekjøtt, koker poteter som vi blander med basilikum og smør, og ovnsbaker brokkoli gulrøtter. Alt toppes med en kremet aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
250 g
Brokkoli
500 g
Poteter
1 pose
Basilikum
300 g
Svin ytrefilet
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Gulrot
2 ss
Smør (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Ta smør* ut av kjøleskapet (til steg 5). Legg poteter i en kjele med lettsaltet* vann* og kok opp. Kok i 15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell vannet av kjelen og sett til side med lokk på.
Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Skjær gulrot i tynne skiver. Fordel brokkoli og gulrot på hver sin side av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Plasser midt i ovnen og bak i 10-12 min, til møre.
Skjær svinekjøtt på langs til 1 stykke per pers. på et eget skjærebrett. Bland hvitløksflørt med olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en skål. Bland svinekjøtt i marinaden.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 1-2 min på hver side, til gylne og gjennomstekte.
Finhakk basilikum. Bland smør* [2 ss | 4 ss], salt* [1/4 ts | 1/2 ts], basilikum og en klype salt* og pepper* i en skål.
Anrett svinekjøtt på tallerkener med poteter, basilikumsmør, brokkoli og gulrøtter. Server aioli på siden.