
Hvitløkskrydret kylling
med ovnsbakte poteter og bearnaisesaus
I dag skal vi krydre kyllingen med vår fantastiske krydderblanding, Hvitløksflørt. Kyllingen får selskap i ovnen av poteter som bakes til perfeksjon. Sammen med grønne bønner og en nydelig bearnaisesaus, blir middagen i dag en fulltreffet.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
4 g
Hvitløksflørt
300 g
Kyllingbryst
500 g
Poteter
150 g
Grønne bønner
100 g
Bearnaisesaus
(Inneholder Melk)
½ g
Oregano, tørket
1 stk
Sitron
Ikke inkludert i matkassen din
¼ ts
Salt (steg 2)
Framgangsmåte
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm tykke båter.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over skvett olivenolje, krydre med oregano [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.
Skjær kyllingbryst i stykker (3 per pers.) på et eget skjærbrett.
Bland en skvett olivenolje, Hvitøksflørt, kylling, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side (sørg for å få med all marinaden).
Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Sett i ovnen når potetene har 7-8 min igjen.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Tilsett bearnaisesaus i stekepannen på middels høy varme. Kok i 3 min, til gjennomvarmet.
Skjær sitron i båter.
Press en skvett sitronsaft over bearnaisesaus og krydre med en klype salt og pepper.
Skjær endene av grønne bønner.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann.
Tilsett bønner i kjelen og skru av varmen. La trekke i 3-4 min.
Hell av vannet, og tilsett eventuelt en klatt smør om du ønsker.
Anrett ovnsbakte poteter, kylling og grønne bønner på tallerkener.
Topp grønne bønner med en skvett sitronsaft og en klype salt.
Drypp over bearnaisesaus eller server ved siden av.