HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHvitløkskrydret Kylling
topBanner
Hvitløkskrydret kylling

Hvitløkskrydret kylling

med ovnsbakte poteter og bearnaisesaus

I dag skal vi krydre kyllingen med vår fantastiske krydderblanding, Hvitløksflørt. Kyllingen får selskap i ovnen av poteter som bakes til perfeksjon. Sammen med grønne bønner og en nydelig bearnaisesaus, blir middagen i dag en fulltreffet.

Tags:Under 650 kcalBarnevennlig
Allergener:Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Hvitløksflørt

300 g

Kyllingbryst

500 g

Poteter

150 g

Grønne bønner

100 g

Bearnaisesaus

(InneholderMelk)

½ g

Oregano, tørket

1 stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier468 kcal
Energi (kj)1956 kj
Fett8.92 g
Mettet fett4.6 g
Karbohydrater54.89 g
Sukker8.5 g
Protein40.95 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm tykke båter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over skvett olivenolje, krydre med oregano [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.

 

2

Skjær kyllingbryst i stykker (3 per pers.) på et eget skjærbrett. Bland en skvett olivenolje, Hvitøksflørt, kylling, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål.

 

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side (sørg for å få med all marinaden). Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Sett i ovnen når potetene har 7-8 min igjen. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

 

4

Tilsett bearnaisesaus i stekepannen på middels høy varme. Kok i 3 min, til gjennomvarmet. Skjær sitron i båter. Press en skvett sitronsaft over bearnaisesaus og krydre med en klype salt og pepper.

 

5

Skjær endene av grønne bønner. Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Tilsett bønner i kjelen og skru av varmen. La trekke i 3-4 min. Hell av vannet, og tilsett eventuelt en klatt smør om du ønsker.

 

6

Anrett ovnsbakte poteter, kylling og grønne bønner på tallerkener. Topp grønne bønner med en skvett sitronsaft og en klype salt. Drypp over bearnaisesaus eller server ved siden av.