Honning- og soyastekte kikerter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og soyastekte kikerter

Honning- og soyastekte kikerter

med jasminris og koriander

I dag skal vi blande mange fantastiske smaker på én og samme tallerken. En luftig jasminris, kikerter stekt i honning og soyasaus kombinert med tomat, kål og avokado. En smakseksplosjon full av farger og gode ingredienser. Alt toppes med asiatisk majones, chili og en skvett limesaft.

Tags:
Rask
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Gluten
Sulfitter
Hvete
Sesam
Soya
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Lime

1 pakke

Kikerter

37.5 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

12.5 g

Honning

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

1 pose

Koriander

150 g

Kålblanding

1 stk

Avokado

1 stk

Vårløk

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

½ stk

Rød chili

1 stk

Tomat

150 g

Jasminris

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier920 kcal
Energi (kj)3848 kj
Fett46.4 g
Mettet fett6.6 g
Karbohydrater97 g
Sukker20.2 g
Protein19.1 g
Natrium161 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], rør godt og senk til lav varme. Kokk under lokk i 12 min.Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.  

Stek kikerter
2

Skyll kikerter under kaldt vann i en sil.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kikerter i 5-6 min til lett brunet, og senk til lav varme.

Tilsett asiatisk woksaus [1/2 pakke, 2P], honning [1/2 pakke, 2P], soyasaus og sesamfrø, og stek i ytterligere 1-2 min til tyknet.

Forbered grønnsaker
3

I mellomtiden, skjær tomat i 1 cm tykke biter.

Halver avokado, fjern steinen, grav ut innmaten med en skje og skjær i tynne skiver.

Grovhakk koriander.

Finhakk vårløk.

Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. 

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Lag salat
4

Bland kålblanding, olivenolje [1 ss | 2 ss], en skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en ny skål.

Bland ingredienser
5

Tilsett vårløk i kjelen med ris rett før servering.

Tilsett koriander og en skvett limesaft i stekepannen med kikerter og bland godt.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Fordel kikerter, tomat, kålsalat og avokado over risen.

Legg en klatt asiatisk majones i midten. Strø over chili.

Press over en skvett limesaft og server resterende båter på siden.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.