Honning- og soyastekte kikerter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og soyastekte kikerter

Honning- og soyastekte kikerter

med jasminris og friske grønnsaker

I dag skal vi blande mange fantastiske smaker på én og samme tallerken. En luftig jasminris kikerter stekt i honning og soyasaus kombinert med tomat, kål og avokado. En smakseksplosjon full av farger og gode ingredienser. Alt toppes med asiatisk majones, chili og en skvett limesaft.

Tags:
Rask
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Gluten
Sulfitter
Hvete
Sesam
Soya
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Lime

1 pakke

Kikerter

37.5 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

12.5 g

Honning

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

1 pose

Koriander

150 g

Kålblanding

1 stk

Avokado

1 stk

Vårløk

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

½ stk

Rød chili

1 stk

Tomat

150 g

Jasminris

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier918 kcal
Energi (kj)3841 kj
Fett45.9 g
Mettet fett6.5 g
Karbohydrater94.7 g
Sukker19.4 g
Protein18.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør godt og senk til lav varme. Kokk under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

Stek kikerter
2

Riv en stor klype limeskall og skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. Skyll kikerter under kaldt vann* i en sil. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kikerter i 5 min, og skru ned til lav varme. Tilsett limeskall, asiatisk woksaus [1/2 pakke, 2P.], honning [1/2 pakke, 2P.], soyasaus og sesamfrø, og stek i ytterligere 1-2 min. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

Forbered grønnsaker
3

Skjær tomat i 1 cm tykke biter. Halver avokado, fjern steinen og skjær i tynne skiver. Grovhakk koriander(med stilk). Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. Finhakk vårløk.

Bland kålsalat
4

Bland kålblanding, olivenolje* [1 ss | 2 ss], en skvett limesaft og en klype salt* og pepper* i en ny skål.

Bland ingredienser
5

Tilsett vårløk til kjelen med ris og rør godt. Tilsett koriander til stekepannen med kikerter og bland godt.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. Fordel kikerter, tomat, kålsalat og avokado over risen. Drypp over asiatisk majones. Strø over chili og server limebåter på siden.