Honning- og soyamarinert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og soyamarinert kylling

Honning- og soyamarinert kylling

med peanøttsalat og pommes frites

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Skjem bort smaksløkene dine med denne oppskriften på honning- og soyamarinert kylling, som med den knasende peanøttsalaten utgjør en perfekt rett. Dypp sesambakte pommes frites i en kremet aioli, og opplev en god blanding av smaker og aromaer, når de møter et lite chilispark.

Tags:
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sesam
Peanøtter
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

25 g

Honning

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

75 g

Rødkål

1 stk

Agurk

½ stk

Rød chili

20 g

Asiatisk dressing

(Inneholder Soya, Gluten, Hvete, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Sukker (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier877 kcal
Energi (kj)3670 kj
Fett51.8 g
Mettet fett9.2 g
Karbohydrater64.8 g
Sukker20.6 g
Protein40 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft.

Skjær poteter (uskrelt) til 1 cm tykke pommes frites.

Fordel pommes frites på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne. 

Mariner kylling
2

I mellomtiden, press eller finhakk hvitløk.

Bland hvitløk, honning, soyasaus, sesamfrø og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål.

Bland kylling i marinaden.

Forbered peanøttsalat
3

Skjær agurk i 1/2 cm tynne halvmåner.

Grovhakk peanøtter.

Fjern frøene og skjær chili [1/ 2 stk, 2P] i tynne skiver.

Stek kylling
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling med marinaden under omrøring i 4-5 min, til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag peanøttsalat
5

I mellomtiden, bland agurk, peanøtter, rødkål, asiatisk dressing, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype salt og pepper i en skål.

TIPS: Server dressingen ved siden av hvis barna er skeptiske.

Server
6

Anrett kylling, pommes frites og salat på tallerkener.

Hell resterende marinade over kyllingen.

Topp med chili.

Server aioli på siden.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.