Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Skjem bort smaksløkene dine med denne oppskriften på honning- og soyamarinert kylling, som med den knasende peanøttsalaten utgjør en perfekt rett. Dypp sesambakte pommes frites i en kremet aioli, og opplev en god blanding av smaker og aromaer, når de møter et lite chilispark.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
300 g
Kyllinglårfilet, strimler
500 g
Poteter
1 stk
Hvitløk
25 g
Honning
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
75 g
Rødkål
1 stk
Agurk
½ stk
Rød chili
20 g
Asiatisk dressing
(Inneholder Soya, Gluten, Hvete, Sesam)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Sukker (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Skjær poteter (uskrelt) til 1 cm tykke pommes frites.
Fordel pommes frites på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne.
I mellomtiden, press eller finhakk hvitløk.
Bland hvitløk, honning, soyasaus, sesamfrø og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål.
Bland kylling i marinaden.
Skjær agurk i 1/2 cm tynne halvmåner.
Grovhakk peanøtter.
Fjern frøene og skjær chili [1/ 2 stk, 2P] i tynne skiver.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling med marinaden under omrøring i 4-5 min, til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, bland agurk, peanøtter, rødkål, asiatisk dressing, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype salt og pepper i en skål.
TIPS: Server dressingen ved siden av hvis barna er skeptiske.
Anrett kylling, pommes frites og salat på tallerkener.
Hell resterende marinade over kyllingen.
Topp med chili.
Server aioli på siden.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.