Skjem bort smaksløkene dine med denne oppskriften på honning- og soyamarinert kylling, som med den knasende peanøttsalaten utgjør en perfekt rett. Dypp hjemmelagde pommes frites i en kremet aioli, og opplev en god blanding av smaker og aromaer med denne nydelige retten.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 ml
Soyasaus
(InneholderHvete, Soya, Gluten)300 g
Kyllinglårfilet, strimler
500 g
Poteter
1 stk
Hvitløk
25 g
Honning
10 g
Sesamfrø
(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)20 g
Saltede peanøtter
(InneholderPeanøtterKan inneholdeNøtter, Sesam)40 g
Aioli
(InneholderSennep, Egg)75 g
Rødkål
1 stk
Agurk
½ stk
Rød chili
20 g
Asiatisk dressing
(InneholderHvete, Soya, Gluten, Sesam)1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Sukker (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Skjær poteter (uskrellet) til 1 cm tykke pommes frites.
Fordel pommes frites på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylne.
Press eller finhakk hvitløk.
Bland hvitløk, honning, soyasaus, sesamfrø og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål.
Bland kylling i marinaden.
Skjær agurk i 1/2 cm tynne halvmåner.
Grovhakk peanøtter.
Fjern frøene og skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skive
Varm opp en stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling med marinaden under omrøring i 4-5 min, til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Bland agurk, rødkål, asiatisk dressing, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype salt og pepper i en skål.
TIPS: Server dressingen ved siden av hvis barna er skeptiske.
Anrett kylling, pommes frites og salat på tallerkener.
Hell resterende marinade over kyllingen.
Topp med chili.
Server aioli på siden.