HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonning Og Soyamarinert Kylling
topBanner
Honning- og soyamarinert kylling

Honning- og soyamarinert kylling

med peanøttsalat og pommes frites

Skjem bort smaksløkene dine med denne oppskriften på honning- og soyamarinert kylling, som med den knasende peanøttsalaten utgjør en perfekt rett. Dypp hjemmelagde pommes frites i en kremet aioli, og opplev en god blanding av smaker og aromaer med denne nydelige retten.

Tags:BarnevennligMelkefri
Allergener:HveteSoyaGlutenSesamPeanøtterSennepEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya, Gluten)

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

25 g

Honning

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

20 g

Saltede peanøtter

(InneholderPeanøtterKan inneholdeNøtter, Sesam)

40 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

75 g

Rødkål

1 stk

Agurk

½ stk

Rød chili

20 g

Asiatisk dressing

(InneholderHvete, Soya, Gluten, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Sukker (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier844 kcal
Energi (kj)3531 kj
Fett47.66 g
Mettet fett8.5 g
Karbohydrater64.73 g
Sukker20.6 g
Protein39.63 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft.

Skjær poteter (uskrellet) til 1 cm tykke pommes frites.

Fordel pommes frites på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylne.

2

Press eller finhakk hvitløk.

Bland hvitløk, honning, soyasaus, sesamfrø og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål.

Bland kylling i marinaden.

3

Skjær agurk i 1/2 cm tynne halvmåner.

Grovhakk peanøtter.

Fjern frøene og skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skive

4

Varm opp en stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling med marinaden under omrøring i 4-5 min, til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Bland agurk, rødkål, asiatisk dressing, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype salt og pepper i en skål.

TIPS: Server dressingen ved siden av hvis barna er skeptiske.

6

Anrett kylling, pommes frites og salat på tallerkener.

Hell resterende marinade over kyllingen.

Topp med chili.

Server aioli på siden.