HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonning Og Soyamarinert Kylling
topBanner
Honning- og soyamarinert kylling

Honning- og soyamarinert kylling

med peanøttsalat og pommes frites

Skjem bort smaksløkene dine med denne oppskriften på honning- og soyamarinert kylling, som med den knasende peanøttsalaten utgjør en perfekt rett. Dypp sesambakte pommes frites i en kremet aioli, og opplev en god blanding av smaker og aromaer, når de møter sjalottløk og koriander.

Tags:Barnevennlig
Allergener:HveteSoyaGlutenSesamPeanøtterSennepEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya, Gluten)

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

25 g

Honning

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

20 g

Saltede peanøtter

(InneholderPeanøtterKan inneholdeNøtter, Sesam)

40 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

75 g

Rødkål

1 stk

Agurk

½ stk

Rød chili

20 g

Asiatisk dressing

(InneholderHvete, Soya, Gluten, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Sukker (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier852 kcal
Energi (kj)3564 kj
Fett47.62 g
Mettet fett8.5 g
Karbohydrater64.47 g
Sukker20.2 g
Protein39.62 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til 1 cm tykke pommes frites. Fordel pommes frites på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylne.

2

Press eller finhakk hvitløk. Bland hvitløk, honning, soyasaus, sesamfrø og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en skål. Bland kylling i marinaden.

3

Skjær agurk i 1/2 cm tynne halvmåner. Grovhakk peanøtter. Fjern frøene og skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

4

Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling med marinaden under omrøring i 4-5 min, til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Bland agurk, rødkål, asiatisk dressing, olivenolje* [1 ss | 2 ss], sukker* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype salt* og pepper* i en skål. TIPS: Server dressingen ved siden av hvis barna er skeptiske.

6

Anrett kylling, pommes frites og salat på tallerkener. Hell resterende marinade over kyllingen. Topp med chili. Server aioli på siden.