25 g
Honning
3 stk
Hvitløk
25 ml
Hvitvinseddik
25 ml
Soyasaus
(InneholderHvete, Soya, Gluten)300 g
Kyllingbryst
150 g
Basmatiris
1 stk
Agurk
60 g
Spinat
(Kan inneholdeSelleri)20 g
Peanøtter
1 stk
Rødløk
2 stk
Gulrot, lilla
3 dl
Vann (steg 1)
etter behov
Sukker (steg 3)
1 ss
Vann (steg 3)
½ ss
Hvetemel (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 1)
etter behov
Smør (steg 1)
½ dl
Vann (steg 2)
Press eller finhakk hvitløk. Smelt en stor klatt smør* med en skvett olivenolje* i en stor kjele på middels høy varme. Stek halvparten av hvitløken i 1 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og under lokk på lav varme i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!
Bland soyasaus, honning, resterende hvitløk, vann* [1/2 dl | 1 dl] og en skvett olivenolje* i en liten skål. Skyll spinat. Skjær kylling i tynne strimler på et eget skjærebrett. Bland hvetemel* [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt* med kylling i en skål.
Skjær agurk i tynne halve skiver. Grovhakk spinat. Skrell gulrot i lange bånd. Grovhakk peanøtter. Skjær rødløk i tynne skiver. Bland hvitvinseddik, agurk, en klype salt* og sukker* og vann* [1 ss | 2 ss] i en liten skål og sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling og rødløk i 6-7 min. Vend ofte. Tilsett marinade når det er 2 min igjen av steketiden. Krydre med en klype salt* og pepper*. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Bland spinat med den ferdigkokte risen. Hell væsken av de syltede agurkene.
Anrett hvitløksris i dype tallerkener. Topp med honning- og soyamarinert kylling (sørg for å få all marinaden med), gulrot og syltet agurk. Strø peanøtter over.