Honning- og sennepsglasert svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og sennepsglasert svinekjøtt

Honning- og sennepsglasert svinekjøtt

med brokkoli og gulrotcouscous

Svinefileten er denne rettens midtpunkt. Den brunes og stekes i ovnen for å sikre et saftig resultat, før den anrettes med en luftig couscous med gulrot og persille og ovnsbakt brokkoli. Kjøttet toppes med en smaksrik og fyldig saus laget av honning- og sennepsdressing, smør og timian. Vi serverer herlighetene med en klatt mild rømme på siden for å balansere smakene.

Allergener:
Sulfitter
Egg
Sennep
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Svinefilet

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

4 g

Kyllingbuljong

1 pose

Timian

4 g

Hvitløksflørt

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

250 g

Brokkoli

2 stk

Gulrot

1 pose

Bladpersille

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

½ dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier678 kcal
Energi (kj)2838 kj
Fett29.6 g
Mettet fett10.5 g
Karbohydrater51.9 g
Sukker13.4 g
Protein43.8 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Stek svinefilet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på høy varme.

Krydre svinefilet med salt. Stek i pannen, og vend til alle sider er brunet.

Legg over på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 10-13 min.

Pakk inn i folie og la hvile til servering.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Stek brokkoli
2

I mellomtiden, skjær brokkoli i 1 cm store buketter. Skrell stilken om nødvendig, og kutt i 1 cm store biter.

Legg på samme stekebrett. Bland med en skvett olivenolje og en klype salt, og bak i ovnen i 10 min.

Forbered råvarer
3

Riv gulrot (uskrelt).

Finhakk persille.

Plukk timianblader [2 stilker | 4 stilker].

TIPS: Hold øverst på timianstilken og trekk fingrene langs stilken for å frigjøre bladene.

Lag couscous
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en melllomstor kjele på middels høy varme.

Stek Hvitløksflørt, i 1 min, til velduftende.

Tilsett vann [2 1/2 dl | 5 dl], halvparten av kyllingbuljong, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper, og kok opp.

Tilsett couscous. Fjern stekepannen fra varme, og la couscous trekke under lokk i 5 min.

Rør inn gulrot og persille med en gaffel.

Lag saus
5

Varm opp stekepannen brukt til svinekjøtt på middels varme.

Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl], resterende kyllingbuljong, timian og honning- og sennepsdressing. La putre i 2-3 min.

Tilsett smør [1 ss | 2 ss]. Smak til med salt og pepper.

Skjær svinefilet i tynne skiver på et eget skjærebrett.

Server
6

Fordel couscous på tallerkener. Topp med brokkoli og svinefilet.

Hell honning- og sennepssaus over kjøttet, og server med en klatt rømme.