Skip to main content
Honey and soy marinated chicken
Honey and soy marinated chicken

Honey and soy marinated chicken

med ovnsbakt søtpotet og tomatsalat

I dag skal vi lage kylling med poteter! Vi har byttet ut de klassiske potetene med gode søtpoteter, som vi ovnsbaker med sesamfrø. Vi marinerer kyllingen med soya, honning og hvitløk, før vi steder den med marinaden, som omdannes til en karamellisert saus. Vi serverer alt med en knasende peanøttsalat med tomater og kremet aioli.

Tags:
Barnevennlig
Melkefri
Comfort Food
Allergener:
Jordnødder
Hvede
Soja
Gluten
Senf
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Honning

300 g

Strimlet kyllingbryst

1 stk

Hvitløk

20 g

Saltede peanøtter

25 ml

Soyasaus

60 g

Salatblanding

450 g

Søtpotet

½ stk

Kålrabi, hvit

40 g

Aioli

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

1 ss

Olje til marinade

1 ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier713 kcal
Energi (kj)2983 kj
Fett33.6 g
Mettet fett4.2 g
Karbohydrater54.1 g
Sukker13.9 g
Fiber5.9 g
Protein45.3 g
Natrium0.8 mg

Framgangsmåte

Bak søtpotet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 2 cm store stykker. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Dryss med halvdelen av sesamfrø, en klype salt og pepper og drypp over med en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller inntil møre. TIPS: Skjær søtpotet i riktig størrelse så de er ferdige til tiden.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Mariner kylling
2

Press hvitløk. Bland hvitløk, soyasaus, honning, resterende sesamfrø og olivenolje i en mellomstor bolle. Bland kylling i marinaden.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Bruk en kjøkkentang til ta kylling fra bollen til stekepannen. Stek i 10-14 min, vend ofte, inntil brunet og gjennomstekt.

Lag peanøttsalat
4

Skjær tomat i skiver. Grovhakk peanøtter. Bland tomat, peanøtter, salatmix og en skvett olivenolje i en salatbolle. Krydre med salt og pepper.

Tilsett marinade
5

Hell marinade i stekepannen når det gjenstår 5 min av steketiden. La simre på middels lav varme inntil marinaden blir litt redusert. TIPS: Marinaden blir mørk og karamellisert – det gir ekstra god smak!

Servér
6

Anrett kylling på tallerkener og øs over med marinade fra stekepannen. Serveres med ovnsbakte sesamsøtpoteter, peanøttsalat og aioli ved siden av.