I dag skal vi lage kylling med poteter! Vi har byttet ut de klassiske potetene med gode søtpoteter, som vi ovnsbaker med sesamfrø. Vi marinerer kyllingen med soya, honning og hvitløk, før vi steder den med marinaden, som omdannes til en karamellisert saus. Vi serverer alt med en knasende peanøttsalat med tomater og kremet aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Honning
300 g
Strimlet kyllingbryst
1 stk
Hvitløk
20 g
Saltede peanøtter
25 ml
Soyasaus
60 g
Salatblanding
450 g
Søtpotet
½ stk
Kålrabi, hvit
40 g
Aioli
½ ts
Salt til poteter
1 ss
Olje til marinade
1 ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 2 cm store stykker. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Dryss med halvdelen av sesamfrø, en klype salt og pepper og drypp over med en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller inntil møre. TIPS: Skjær søtpotet i riktig størrelse så de er ferdige til tiden.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
Press hvitløk. Bland hvitløk, soyasaus, honning, resterende sesamfrø og olivenolje i en mellomstor bolle. Bland kylling i marinaden.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Bruk en kjøkkentang til ta kylling fra bollen til stekepannen. Stek i 10-14 min, vend ofte, inntil brunet og gjennomstekt.
Skjær tomat i skiver. Grovhakk peanøtter. Bland tomat, peanøtter, salatmix og en skvett olivenolje i en salatbolle. Krydre med salt og pepper.
Hell marinade i stekepannen når det gjenstår 5 min av steketiden. La simre på middels lav varme inntil marinaden blir litt redusert. TIPS: Marinaden blir mørk og karamellisert – det gir ekstra god smak!
Anrett kylling på tallerkener og øs over med marinade fra stekepannen. Serveres med ovnsbakte sesamsøtpoteter, peanøttsalat og aioli ved siden av.