Hoisin- og srirachastekt kjøttdeig
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisin- og srirachastekt kjøttdeig

Hoisin- og srirachastekt kjøttdeig

med jasminris, pak choi og lime

Tags:
Rask
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

30 g

Hoisinsaus

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Jasminris

1 stk

Pak choi

20 g

Peanøtter

1 stk

Ingefær

250 g

Kjøttdeig av storfe

2 stk

Gulrot

1 g

Chiliflak

½ stk

Lime

10 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ dl

Vann (steg 3)

½ ss

Hvetemel (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier586 kcal
Energi (kj)2454 kj
Fett18.61 g
Mettet fett7.6 g
Karbohydrater74.93 g
Sukker19.1 g
Protein34.13 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Riv ingefær og hvitløk. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor gryte på middels varme. Stek hvitløk og ingefær i 1-2 min. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], og kok opp. Senk til lav varme, og kok under lokk i 12 min. Skru av varmen, og la hvile under lokk i 10 min.

Forbered grønnsaker
2

Skjær pak choi i 1 cm tykke skiver. Skjær lime i fire deler. Riv gulrot (uskrellet).

Bland srirachasaus
3

Pisk sammen kaldt vann* [1/2 dl | 1 dl] og hvetemel* [½ ss | 1 ss] i en skål. Tilsett hoisinsaus, soyasaus og en god skvett limesaft. Bland godt. Tilsett ønsket mengde sriracha [1/2 pakke, 2P]. TIPS: Sriracha er sterkt, så tilsett forsiktig etter smak!

Stek oksekjøtt
4

Varm opp en skvett olivenolje* i en mellomstor stekepanne på middels høy varme (helst nonstick). Stek oksekjøtt og gulrot under omrøring i 3-5 min, eller til kjøttet er brunt.

Tilsett srirachasaus
5

Tilsett brokkoli og stek i ytterligere 1-2 min. Tilsett srirachasaus, rør rundt, og kok opp. Senk til lav varme, og la det simre i 2-3 min eller til det begynner å tykne. Slå av varmen og smak til med salt* og pepper*. TIPS: tilsett en klype chili hvis du er glad i sterk mat.

Servér
6

Anrett ris i dype skåler. Toppes med hoisin- og srirachastekt oksekjøtt. Dryss over med peanøtter og chili (hvis ønskelig), og server med de resterende limebåtene ved siden av.