HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHoisin Og Srirachastekt Kjøttdeig
topBanner
Hoisin- og srirachastekt kjøttdeig

Hoisin- og srirachastekt kjøttdeig

med jasminris, pak choi og lime

Tags:Rask
Allergener:SesamglutenSoyaPeanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Hvitløk

25 ml

Hoisinsaus (vegetarisk)

(InneholderSesam, gluten, Soya)

150 g

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

200 g

Jasminris

20 g

Pak choi

1 stk

Peanøtter

(InneholderPeanøtterKan inneholdesesam, nøtter)

250 g

Ingefær

2 stk

Kjøttdeig

1 g

Gulrot

½ stk

Chiliflak

10 g

Lime

¼ ts

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Salt (steg 1)

½ dl

Vann (steg 1)

½ ss

Vann (steg 3)

Hvetemel (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier586.395 kcal
Energi (kj)2453.4766 kj
Fett18.6098 g
Mettet fett7.6 g
Karbohydrater74.9274 g
Sukker19.1 g
Protein34.1342 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Riv ingefær og hvitløk. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor gryte på middels varme. Stek hvitløk og ingefær i 1-2 min. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], og kok opp. Senk til lav varme, og kok under lokk i 12 min. Skru av varmen, og la hvile under lokk i 10 min.

2

Skjær pak choi i 1 cm tykke skiver. Skjær lime i fire deler. Riv gulrot (uskrellet).

3

Pisk sammen kaldt vann* [1/2 dl | 1 dl] og hvetemel* [½ ss | 1 ss] i en skål. Tilsett hoisinsaus, soyasaus og en god skvett limesaft. Bland godt. Tilsett ønsket mengde sriracha [1/2 pakke, 2P]. TIPS: Sriracha er sterkt, så tilsett forsiktig etter smak!

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en mellomstor stekepanne på middels høy varme (helst nonstick). Stek oksekjøtt og gulrot under omrøring i 3-5 min, eller til kjøttet er brunt.

5

Tilsett brokkoli og stek i ytterligere 1-2 min. Tilsett srirachasaus, rør rundt, og kok opp. Senk til lav varme, og la det simre i 2-3 min eller til det begynner å tykne. Slå av varmen og smak til med salt* og pepper*. TIPS: tilsett en klype chili hvis du er glad i sterk mat.

6

Anrett ris i dype skåler. Toppes med hoisin- og srirachastekt oksekjøtt. Dryss over med peanøtter og chili (hvis ønskelig), og server med de resterende limebåtene ved siden av.