Skip to main content
Hakkebiff i brun saus
Hakkebiff i brun saus

Hakkebiff i brun saus

med dillpoteter og ovnsbakt brokkoli

Denne hverdagsretten setter både store og små pris på, nemlig klassiske hakkebiffer. Våre biffer består av kjøttdeig som smaksettes av kyllingbuljong og urtekrydder. Vi ovnsbaker også gulrot og brokkoli, samtidig som vi koker potet. Til slutt blander vi potetene med smør og dill rett før servering, og topper kjøttet med en fyldig brunsaus. Så er middagen servert!

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Brødrasp

4 g

Hvitløksflørt

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Kyllingbuljong

250 g

Brokkoli

100 g

Brun Saus

1 stk

Dill

2 stk

Gulrot

400 g

Småpoteter

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg til biffer

¼ ts

Salt til biffer

1 ss

Olje til steking

1 ss

Smør til poteter

2 ss

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier740 kcal
Energi (kj)3095 kj
Fett37.1 g
Mettet fett14.8 g
Karbohydrater57.4 g
Sukker14.3 g
Fiber10.6 g
Protein39.9 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium544.4 mg
Calcium0.4 mg

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Del poteter i to.

Kok potet i 12-15 min, til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet, og krydre potet med en klype salt og pepper. Sett til side under lokk.

Ovnsbak grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær gulrot i tynne halve skiver.

Skjær brokkoli i små buketter.

Fordel gulrot og brokkoli på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 10-15 min, til møre.

Lag hakkebiff
3

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp, kyllingbuljong, Hvitløksflørt og salt.

Fukt hender og form deig til biffer (1 per person).

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek biffer i 4-5 min per side, eller til gjennomstekte. Legg til side på en tallerken.

VIKTIG: Biffene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Bland dillpoteter
4

Mens biffene steker, finhakk dill.

Bland ferdigkokt potet med dill og smør. La stå under lokk for å holde på varmen.

TIPS: Dropp dill i barnas porsjoner hvis de ikke liker det.

Lag saus
5

Varm opp samme stekepanne på middels varme. Tilsett brun saus, vann og en stor klype pepper.

La putre i 1-2 min, eller til saus begynner å tykne. Tilsett en skvett vann om den virker for tykk.

Server
6

Anrett hakkebiff, ovnsbakte grønnsaker og dillpoteter på tallerkener.

Øs saus over hakkebiff.