1 stk
Bifftomat
4 g
Mamas Favoritt
(InneholderEgg)1 pose
Basilikum
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholdergluten)60 g
Gresk salatost
(Inneholdermelk)250 g
GrĆønn pesto
(Inneholdermelk, Sulfitter)500 g
KjĆøttdeig
1 stk
Poteter
½ stk
GrĆønn tomat
1 stk
RĆødlĆøk
etter behov
Egg* (steg 2)
SmĆør* (steg 5)
Kok opp en kjele med lettsaltet vann*. Del poteter i to (uskrellet). Kok poteter i 20-25 min pÄ middels høy varme.
Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P]. Bland gresk salatost [1/2 pakke, 2P.], kjøttdeig, panko, egg* [1 stk | 2 stk], Mamas Favoritt og rødløk [1 ss | 2 ss] med en klype salt* og pepper* i en skÄl.
Form kjøttdeig til hakkebiffer (1 per pers.). Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne pÄ middels høy varme. Stek hakkebiffer i 5-6 min pÄ hver side, eller til gjennomstekte. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt nÄr det er uten antydninger av rødt.
Skjær tomater i tynne skiver og anrett pÄ en tallerken. Drypp over pesto og krydre med en klype salt* og pepper*. Topp med basilikumblader og rødløk [1 ss | 2 ss].
Finhakk resterende basilikum.Ā Hell vannet av kjelen med poteter. Tilsett en klatt smĆør* og basilikum (spar litt til servering).Ā Mos grovt med potetmoser eller gaffel, og smak til med salt* og pepper*.
Anrett hakkebiff, potetmos og tomatsalat pÄ tallerkener. Topp med resterende basilikum.