HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGyros Og Svinekjøtt
topBanner
Gyros og svinekjøtt

Gyros og svinekjøtt

med matbrød og hjemmelaget tzatziki

Gyros og svinekjøtt med pommes frites og hjemmelaget tzatziki.

Tags:Under 650 kcalProteinrik
Allergener:EggSulfitterMelkGlutenSesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

300 g

Svin ytrefilet

4 g

Mamas Favoritt

(InneholderEgg)

1 stk

Rødløk

25 ml

Hvitvinseddik

(InneholderSulfitter)

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

½ stk

Hvitløk

2 stk

Matbrød

(InneholderGluten, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker (steg 2)

½ ss

Smør (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier926 kcal
Energi (kj)3872 kj
Fett19.79 g
Mettet fett7 g
Karbohydrater130.08 g
Sukker16.1 g
Protein56.91 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min. Skjær svinekjøtt i 1 cm biter på et eget skjærebrett. Bland svinekjøtt, Mamas Favoritt og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side.

2

Skjær rødløk i tynne skiver. Bland rødløk, hvitvinseddik, sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt i en skål. Sett til side, men rør av og til.

3

Pakk matbrød inn i folie, legg på en rist og varm i 7-8 min, til gjennomvarmet.

4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt under omrøring i 4-5 min, eller til gjennomstekt.

5

Del tomat i to og skjær i skiver. Skjær halvparten av agurk i 1 cm biter. Finhakk eller press hvitløk [½ stk, 2P]. Riv resterende agurk grovt og klem ut væske fra agurken med hendene. Bland yoghurt, hvitløk, agurk og en klype salt og pepper i en skål. Sett til side til servering.

6

Skjær matbrød i to og smør på litt tzatziki. Fyll deretter med grønnsaker, svinekjøtt og syltet rødløk. Server ovnsbakte poteter på siden med resterende tzatziki.