Skip to main content
Gyros og svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyros og svinekjøtt

Gyros og svinekjøtt

med matbrød og hjemmelaget tzatziki

Gyros og svinekjøtt med pommes frites og hjemmelaget tzatziki.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Egg
Schwefeldioxide und Sulfite
Milk
Sesamzaad
Gluten
Hvede

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

300 g

Svin ytrefilet

4 g

Mamas Favoritt

1 stk

Rødløk

25 ml

Hvitvinseddik

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

75 g

Yoghurt

½ stk

Hvitløk

2 stk

Matbrød

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker (steg 2)

½ ss

Smør (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier926 kcal
Energi (kj)3872 kj
Fett19.8 g
Mettet fett7 g
Karbohydrater130.1 g
Sukker16.1 g
Fiber9.9 g
Protein56.9 g

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min. Skjær svinekjøtt i 1 cm biter på et eget skjærebrett. Bland svinekjøtt, Mamas Favoritt og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side.

Sylt rødløk
2

Skjær rødløk i tynne skiver. Bland rødløk, hvitvinseddik, sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt i en skål. Sett til side, men rør av og til.

Varm matbrød
3

Pakk matbrød inn i folie, legg på en rist og varm i 7-8 min, til gjennomvarmet.

Stek kjøtt
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt under omrøring i 4-5 min, eller til gjennomstekt.

Lag tzatziki
5

Del tomat i to og skjær i skiver. Skjær halvparten av agurk i 1 cm biter. Finhakk eller press hvitløk [½ stk, 2P]. Riv resterende agurk grovt og klem ut væske fra agurken med hendene. Bland yoghurt, hvitløk, agurk og en klype salt og pepper i en skål. Sett til side til servering.

Servér
6

Skjær matbrød i to og smør på litt tzatziki. Fyll deretter med grønnsaker, svinekjøtt og syltet rødløk. Server ovnsbakte poteter på siden med resterende tzatziki.