topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyros og svinekjøtt

Gyros og svinekjøtt

med matbrød og hjemmelaget tzatziki

Gyros og svinekjøtt med pommes frites og hjemmelaget tzatziki.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Egg
Sulfitter
Melk
Sesam
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

300 g

Svin ytrefilet

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 stk

Rødløk

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ stk

Hvitløk

2 stk

Matbrød

(Inneholder Sesam, Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker (steg 2)

½ ss

Smør (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier926 kcal
Energi (kj)3872 kj
Fett19.79 g
Mettet fett7 g
Karbohydrater130.08 g
Sukker16.1 g
Protein56.91 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min. Skjær svinekjøtt i 1 cm biter på et eget skjærebrett. Bland svinekjøtt, Mamas Favoritt og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side.

Sylt rødløk
2

Skjær rødløk i tynne skiver. Bland rødløk, hvitvinseddik, sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt i en skål. Sett til side, men rør av og til.

Varm matbrød
3

Pakk matbrød inn i folie, legg på en rist og varm i 7-8 min, til gjennomvarmet.

Stek kjøtt
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt under omrøring i 4-5 min, eller til gjennomstekt.

Lag tzatziki
5

Del tomat i to og skjær i skiver. Skjær halvparten av agurk i 1 cm biter. Finhakk eller press hvitløk [½ stk, 2P]. Riv resterende agurk grovt og klem ut væske fra agurken med hendene. Bland yoghurt, hvitløk, agurk og en klype salt og pepper i en skål. Sett til side til servering.

Servér
6

Skjær matbrød i to og smør på litt tzatziki. Fyll deretter med grønnsaker, svinekjøtt og syltet rødløk. Server ovnsbakte poteter på siden med resterende tzatziki.