Denne nydelige retten er det bare å glede seg til, for vi skal eksperimentere med nye smakskombinasjoner, som byr på både laks, bacon og potetsalat. Laksen grilles og toppes med honning og sennep. Vi surrer bacon rundt grønne bønner, og potetsalaten inneholder sennep, spinat og dill.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
400 g
Småpoteter
125 g
Bacon, skiver
150 g
Grønne bønner
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
½ stk
Sitron
1 pose
Dill
4 g
Hvitløksflørt
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
25 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
150 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
½ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Forvarm grillen på svært høy varme.
Kok opp en kjele med saltet vann.
Halver poteter (uskrelt).
Kok poteter i 12-15 min, til de enkelt kan stikkes i med en kniv.
Hell av vannet og la potetene hvile.
I mellomtiden, varm opp en stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon i 3-4 min, eller til brunet, men fremdeles myk. Snu bacon halvveis i steketiden. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
Imens bacon steker, skjær av endene på grønne bønner.
Skyll spinat. Del sitron [1/2 stk, 2P] i to. Finhakk dill (spar litt til pynt).
Bland grønne bønner, halvparten av Hvitløksflørt, en skvett olivenolje og en klype salt og pepper, og legg på et stekebrett med bakepapir.
Fordel bønnene i like store bunter (2 per person). Surr bacon stramt rundt hver bunt. Legg resterende bacon flatt på brettet. Stek i ovnen i 10-12 min, eller til sprø bacon.
I mellomtiden, penske alle sider av fisk med olivenolje og krydre med resterende Hvitløksflørt og en klype salt.
Grill med skinnet ned i 6-8 min, til skinnet lett kan løsnes.
Snu og stek i ytterligere 1-2 min, til gyllen og gjennomstekt.
Dekk med folie og la hvile til servering.
I mellomtiden, bland honning- og sennepsdressing, halvparten av grov sennep og en skvett sitronsaft i en skål.
Bland creme fraiche, resterende grov sennep, sitronsaft [2 ts | 4 ts], salt [1/ 2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål. Bland inn poteter, spinat og dill.
Anrett laks, grønne bønner med bacon og potetsalat på tallerkener.
Topp laks med saus.
Smuldre litt bacon over potetsalaten.
Pynt med resterende dill.