Grillet honning- og sennepsglasert laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grillet honning- og sennepsglasert laks

Grillet honning- og sennepsglasert laks

med potetsalat og baconsvøpte bønner

Denne nydelige retten er det bare å glede seg til, for vi skal eksperimentere med nye smakskombinasjoner, som byr på både laks, bacon og potetsalat. Laksen grilles og toppes med honning og sennep. Vi surrer bacon rundt grønne bønner, og potetsalaten inneholder sennep, spinat og dill.

Tags:
Under 50g karbo
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter
Egg
Sennep
Fisk
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g

Småpoteter

125 g

Bacon, skiver

150 g

Grønne bønner

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

½ stk

Sitron

1 pose

Dill

4 g

Hvitløksflørt

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

25 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

150 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1004 kcal
Energi (kj)4199 kj
Fett68.4 g
Mettet fett28.1 g
Karbohydrater44.8 g
Sukker10.6 g
Protein48.9 g
Natrium0.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Forvarm grillen på svært høy varme. 

Kok opp en kjele med saltet vann.

Halver poteter (uskrelt).

Kok poteter i 12-15 min, til de enkelt kan stikkes i med en kniv.

Hell av vannet og la potetene hvile.  

Stek bacon
2

I mellomtiden, varm opp en stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon i 3-4 min, eller til brunet, men fremdeles myk. Snu bacon halvveis i steketiden. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

Stek grønne bønner
3

Imens bacon steker, skjær av endene på grønne bønner.

Skyll spinat. Del sitron [1/2 stk, 2P] i to. Finhakk dill (spar litt til pynt). 

Bland grønne bønner, halvparten av Hvitløksflørt, en skvett olivenolje og en klype salt og pepper, og legg på et stekebrett med bakepapir.

Fordel bønnene i like store bunter (2 per person). Surr bacon stramt rundt hver bunt. Legg resterende bacon flatt på brettet. Stek i ovnen i 10-12 min, eller til sprø bacon.

Stek fisk
4

I mellomtiden, penske alle sider av fisk med olivenolje og krydre med resterende Hvitløksflørt og en klype salt.

Grill med skinnet ned i 6-8 min, til skinnet lett kan løsnes.

Snu og stek i ytterligere 1-2 min, til gyllen og gjennomstekt. 

Dekk med folie og la hvile til servering.

I mellomtiden, bland honning- og sennepsdressing, halvparten av grov sennep og en skvett sitronsaft i en skål. 

Lag potetsalat
5

Bland creme fraiche, resterende grov sennep, sitronsaft [2 ts | 4 ts], salt [1/ 2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål. Bland inn poteter, spinat og dill.

Server
6

Anrett laks, grønne bønner med bacon og potetsalat på tallerkener.

Topp laks med saus.

Smuldre litt bacon over potetsalaten.

Pynt med resterende dill.