Drømmer du om sol og sommer? La disse gresk-inspirerte hakkebiffene med smuldret salatost ta deg med på en kulinarisk reise til Hellas. Vi serverer hakkebiffene med en fargerik tabbouleh full av grønnsaker og smakfulle urter som tilbehør, og topper det hele med en syrlig og mild sitrondressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Brødrasp
(Inneholder: Gluten, Hvete)
1 stk
Bladpersille
4 g
Middelhavsdrøm
250 g
Kjøttdeig av storfe
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
85 g
Bulgur
(Inneholder: Hvete, Gluten)
1 stk
Agurk
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
1 stk
Tomat
100 g
Gresk salatost
(Inneholder: Melk)
1 stk
Citrus
1 stk
Løk
2.5 dl
Vann til bulgur
¼ ts
Salt til bulgur
1 stk
Egg til biffer
¼ ts
Salt til biffer
¼ ts
Salt til dressing
1 ss
Olje til bulgur
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 9-10 min, til 'al dente'.
Finhakk rødløk.
Smuldre salatost.
Bland halvparten av rødløk, halvparten av salatosten, Middelhavsdrøm, kjøttdeig, brødrasp, egg, salt og en klype pepper i en stor skål.
Form farse til biffer (2 per person) med fuktige hender.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek hakkebiff i 4-5 min på hver side, til gjennomstekt.
VIKTIG: Biffene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
Skjær sitron i båter.
Finhakk persille.
Bland yoghurt, en klype persille, en skvett sitronsaft, salt og pepper i en liten skål.
Finhakk tomat og agurk.
Bland ferdigkokt bulgur, agurk, tomat, resterende rødløk, resterende persille, en skvett sitronsaft, olivenolje og en klype salt og pepper i en stor skål.
TIPS: Server grønnsaker separat hvis barna ikke liker dem.
Anrett bulgurtabbouleh og hakkebiffer på tallerkener.
Topp med salatost og sitrondressing.
Press eventuelt over sitronsaft.