Skip to main content
Gresk-inspirert hakkebiff

Gresk-inspirert hakkebiff

med bulgurtabbouleh og smuldret salatost

Drømmer du om sol og sommer? La disse gresk-inspirerte hakkebiffene med smuldret salatost ta deg med på en kulinarisk reise til Hellas. Vi serverer hakkebiffene med en fargerik tabbouleh full av grønnsaker og smakfulle urter som tilbehør, og topper det hele med en syrlig og mild sitrondressing.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

1 stk

Bladpersille

4 g

Middelhavsdrøm

250 g

Kjøttdeig av storfe

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

85 g

Bulgur

(Inneholder: Hvete, Gluten)

1 stk

Agurk

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Tomat

100 g

Gresk salatost

(Inneholder: Melk)

1 stk

Citrus

1 stk

Løk

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann til bulgur

¼ ts

Salt til bulgur

1 stk

Egg til biffer

¼ ts

Salt til biffer

¼ ts

Salt til dressing

1 ss

Olje til bulgur

Næringsinnhold

Kalorier801 kcal
Energi (kj)3351 kj
Fett44 g
Mettet fett20.6 g
Karbohydrater48.6 g
Sukker7.1 g
Protein46 g
Natrium560.4 mg

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 9-10 min, til 'al dente'.

Bland farse
2

Finhakk rødløk.

Smuldre salatost.

Bland halvparten av rødløk, halvparten av salatosten, Middelhavsdrøm, kjøttdeig, brødrasp, egg, salt og en klype pepper i en stor skål.

Stek hakkebiff
3

Form farse til biffer (2 per person) med fuktige hender.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek hakkebiff i 4-5 min på hver side, til gjennomstekt.

VIKTIG: Biffene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Bland dressing
4

Skjær sitron i båter.

Finhakk persille.

Bland yoghurt, en klype persille, en skvett sitronsaft, salt og pepper i en liten skål.

Lag tabbouleh
5

Finhakk tomat og agurk.

Bland ferdigkokt bulgur, agurk, tomat, resterende rødløk, resterende persille, en skvett sitronsaft, olivenolje og en klype salt og pepper i en stor skål.

TIPS: Server grønnsaker separat hvis barna ikke liker dem.

Server
6

Anrett bulgurtabbouleh og hakkebiffer på tallerkener.

Topp med salatost og sitrondressing.

Press eventuelt over sitronsaft.