Skip to main content
Baconsvøpt kylling med ost- og løkfyll

Baconsvøpt kylling med ost- og løkfyll

med trøffelpotet og geitostsalat

Skjem bort familien med en skikkelig luksusmiddag! Vi fyller kylling med gouda og karamellisert løk, surrer den inn i bacon og baker den i ovnen. Kyllingen serveres med en smakfull salat med pære, rødbeter, ruccola og valnøtter, trøffelduftende rosmarinpoteter og en kremet sennepssaus.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Milk
Senf
Tree nuts

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

125 g

Bacon, skiver

500 g

Poteter

1 stk

Rosmarin

75 ml

Creme fraiche

12 g

Grov sennep

40 g

Ruccola

1 stk

Rødbeter, ferdigkokte

1 stk

Pære

100 g

Geitost

20 g

Valnøtter

8 ml

Trøffelolje

50 g

Revet gouda

300 g

Kyllingbryst

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

½ ss

Olje til karamellisert løk

2 ss

Vann til karamellisert løk

½ ts

Sukker til karamellisert løk

¼ ts

Salt til løk

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier1237 kcal
Energi (kj)5174 kj
Fett74.1 g
Mettet fett32.3 g
Karbohydrater184.6 g
Sukker131.8 g
Fiber37.6 g
Protein65.7 g
Natrium18 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm store biter.

Finhakk rosmarin.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med rosmarin, salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

2

I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 5-6 min, eller til myknet.

Tilsett vann, sukker og salt. Stek videre i 3-5 min, eller til karamellisert. Legg over i en liten skål.

3

Legg en hånd på kyllingbrystet på et nytt skjærebrett. Lag et horisontalt snitt med en skarp kniv, uten å skjære helt gjennom.

Krydre med salt.

Åpne kyllingen og fyll med karamellisert løk og gouda.

Lukk og surr kylling i bacon.

4

Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Legg over på et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

I mellomtiden, skjær rødbete i 2 cm store biter.

Skyll ruccola.

Halver pære, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Bland valnøtter, ruccola, pære, rødbete, smuldret geitost, salt og olivenolje i en stor skål.

Bland creme fraiche og sennep i en liten skål.

Drypp trøffelolje over poteter rett før servering.

6

Anrett kylling, poteter og geitostsalat på tallerkener.

Server med sennepssaus.