Skjem bort familien med en skikkelig luksusmiddag! Vi fyller kylling med gouda og karamellisert løk, surrer den inn i bacon og baker den i ovnen. Kyllingen serveres med en smakfull salat med pære, rødbeter, ruccola og valnøtter, trøffelduftende rosmarinpoteter og en kremet sennepssaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
125 g
Bacon, skiver
500 g
Poteter
1 stk
Rosmarin
75 ml
Creme fraiche
12 g
Grov sennep
40 g
Ruccola
1 stk
Rødbeter, ferdigkokte
1 stk
Pære
100 g
Geitost
20 g
Valnøtter
8 ml
Trøffelolje
50 g
Revet gouda
300 g
Kyllingbryst
½ ts
Salt til poteter
½ ss
Olje til karamellisert løk
2 ss
Vann til karamellisert løk
½ ts
Sukker til karamellisert løk
¼ ts
Salt til løk
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm store biter.
Finhakk rosmarin.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med rosmarin, salt og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 5-6 min, eller til myknet.
Tilsett vann, sukker og salt. Stek videre i 3-5 min, eller til karamellisert. Legg over i en liten skål.
Legg en hånd på kyllingbrystet på et nytt skjærebrett. Lag et horisontalt snitt med en skarp kniv, uten å skjære helt gjennom.
Krydre med salt.
Åpne kyllingen og fyll med karamellisert løk og gouda.
Lukk og surr kylling i bacon.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Legg over på et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skjær rødbete i 2 cm store biter.
Skyll ruccola.
Halver pære, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Bland valnøtter, ruccola, pære, rødbete, smuldret geitost, salt og olivenolje i en stor skål.
Bland creme fraiche og sennep i en liten skål.
Drypp trøffelolje over poteter rett før servering.
Anrett kylling, poteter og geitostsalat på tallerkener.
Server med sennepssaus.