Skip to main content
Fiskekaker av laks og vårløk
Fiskekaker av laks og vårløk

Fiskekaker av laks og vårløk

med persillepoteter og salat

Fiskekaker er en slager blant barna, og de smaker alltid best når de er hjemmelagd! Vi lager våre fiskekaker av laksefileter som vi smaksetter med vårløk. Som tilbehør blander vi en frisk agurksalat med eple og dill. Retten serveres med smørvendte poteter med persille og en frisk hvitløksyoghurt som dipp.

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Hvitløk

1 stk

Eple

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

1 stk

Agurk

1 stk

Småpoteter, ferdigkokte

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

1 stk

Dill

1 stk

Vårløk

1 stk

Bladpersille

1 stk

Salat

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg til biffer

½ ts

Salt til biffer

1 ss

Mel til biffer

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Salt til poteter

1 ss

Smør til poteter

Næringsinnhold

Kalorier817 kcal
Energi (kj)3419 kj
Fett40.5 g
Mettet fett12.1 g
Karbohydrater67.9 g
Sukker11.2 g
Fiber10.1 g
Protein39.9 g
Kolesterol100.1 mg
Natrium90.3 mg
Potassium563.8 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

Kok potet
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell ut vannet, og krydre potet med en klype salt og pepper. Sett til side under lokk.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, grovhakk salat.

Skjær agurk i halvmåner.

Halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Finhakk dill og persille hver for seg.

Bland salat, eple, dill og agurk i en mellomstor skål, og sett til side.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Lag fiskefarse
3

Skjær forsiktig skinnet av laksefileten med en skarp kniv på et eget skjærebrett. Grovhakk laks.

Bland laks, egg, vårløk, salt og hvetemel i en stor skål. Bland til en farse med stavmikser. Tilsett brødrasp og bland godt med en skje.

TIPS: Finhakk laks og bland ingrediensene for hånd hvis du ikke har stavmikser.

Stek fiskekaker
4

Smelt en klatt smør i en stor stekepanne.

Lag fiskekaker (2 per person) direkte i pannen med en skje. Press fiskekaker flate med baksiden av skjeen.

Stek i 3-4 min, til gjennomstekte.

TIPS: Fiskekakene kan falle fra hverandre hvis de snus for ofte.

Bland sammen
5

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.

Tilsett olivenolje, salt og en klype pepper i agurksalat rett før servering.

Bland persille, salt og smør i kjelen med ferdigkokt potet.

Server
6

Anrett fiskekaker, potet og salat på tallerkener.

Server med en klatt hvitløksyoghurt.