By opp til en ordentlig kosemiddag med en barnevennlig versjon av fish & chips! Gyllenstekt panert hyse serveres med sprøe fries og frisk eple. Som tilbehør kan både barn og voksne velge mellom remulade, en kremet knollsellerisalat eller begge deler!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
1 stk
Sitron
500 g
Poteter
1 stk
Eple
1 stk
Knollselleri
(Inneholder: Selleri)
50 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
12 g
Grov sennep
(Inneholder: Sennep)
1 stk
Bladpersille
37.5 g
Remulade
(Inneholder: Egg, Sennep)
250 g
Hyse
(Inneholder: Fisk)
½ ts
Salt til poteter
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1 stk
Egg til panering
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, skrell og riv knollselleri grovt.
Finhakk persille.
Legg persille og knollselleri i en skål og sett til side.
Halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Halver sitron.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.
Tørk fisk med kjøkkenpapir. Skjær fisk i 2 cm brede strimler på et eget skjærebrett, og krydre med salt.
Vend fisk først i mel, deretter i egg og til slutt i panko.
TIPS: Hvis du ikke har egg, kan du bruke 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Tilsett majones, sennep, en skvett sitronsaft, salt og en klype pepper i skålen med persille og knollselleri rett før servering. Bland godt.
Anrett fries, fisk og eple på tallerkener.
Topp eple med knollsellerisalat på voksenporsjonene.
Server barneporsjonene med en klatt remulade.