Stekt pankopanert hyse
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Stekt pankopanert hyse

med fries og kremet knollsellerislaw

By opp til en ordentlig kosemiddag med en barnevennlig versjon av fish & chips! Gyllenstekt panert hyse serveres med sprøe fries og frisk eple. Som tilbehør kan både barn og voksne velge mellom remulade, en kremet knollsellerisalat eller begge deler!

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Selleri
Egg
Sennep
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

1 stk

Sitron

500 g

Poteter

1 stk

Eple

1 stk

Knollselleri

(Inneholder: Selleri)

50 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

12 g

Grov sennep

(Inneholder: Sennep)

1 stk

Bladpersille

37.5 g

Remulade

(Inneholder: Egg, Sennep)

250 g

Hyse

(Inneholder: Fisk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier791 kcal
Energi (kj)3311 kj
Fett33.9 g
Mettet fett4.4 g
Karbohydrater79 g
Sukker14.5 g
Protein42.7 g
Natrium66.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

2

I mellomtiden, skrell og riv knollselleri grovt.

Finhakk persille.

Legg persille og knollselleri i en skål og sett til side.

Halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Halver sitron.

3

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.

Tørk fisk med kjøkkenpapir. Skjær fisk i 2 cm brede strimler på et eget skjærebrett, og krydre med salt.

Vend fisk først i mel, deretter i egg og til slutt i panko.

TIPS: Hvis du ikke har egg, kan du bruke 2 ss melk.

4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

5

Tilsett majones, sennep, en skvett sitronsaft, salt og en klype pepper i skålen med persille og knollselleri rett før servering. Bland godt.

6

Anrett fries, fisk og eple på tallerkener.

Topp eple med knollsellerisalat på voksenporsjonene.

Server barneporsjonene med en klatt remulade.