Skip to main content

Irsk storfegryte

med gulrot, grønne bønner og baguette

En moderne vri på den klassiske irske gryten! Denne smakfulle Irish stew-en lages med kjøttdeig i stedet for tradisjonelt lam eller storfekjøtt, slik at middagen er klar på under 40 minutter. Brødet sørger for at du får med hver eneste dråpe av den fyldige sausen.

Allergener:
Hvete
Gluten
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

8 g

Buljong

150 g

Grønne bønner

1 stk

Løk

2 stk

Gulrot

1 stk

Hvitløk

16 g

Maisstivelse

2 stk

Stenovnsbakt baguette

(Inneholder: Hvete, Gluten)

1 stk

Bladpersille

250 g

Kjøttdeig av storfe

20 ml

Soyasaus

(Inneholder: Gluten, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til poteter

4 ss

Vann til jevning

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

4 dl

Vann til gryterett

1 ss

Smør til saus

Næringsinnhold

Kalorier939 kcal
Energi (kj)3928 kj
Fett35.4 g
Mettet fett13.9 g
Karbohydrater113.3 g
Sukker18.8 g
Fiber11.9 g
Protein41 g
Natrium653.2 mg
Calcium0.6 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Forde på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

2

I mellomtiden, finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm store biter.

Skjær ender av grønne bønner og halver.

Bland vann og maisstivelse til jevning i en liten skål. Sett til side.

3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig med salt i 4-5 min, eller til brunet.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

4

Tilsett gulrot, løk og hvitløk i stekepannen. Stek i 2-3 min.

Tilsett vann, buljong, soyasaus og en klype pepper. Kok opp og senk til middels varme. La småkoke i 10-12 min.

Når det gjenstår 5-6 min av koketiden, tilsett grønne bønner, jevning og smør i stekepannen. Bland godt og la koke i resterende tid, eller til grønnsaker har myknet og gryten har tyknet.

5

Varm baguette direkte på en rist i ovnen i 7-8 min, eller til gyllen og sprø.

Finhakk persille.

6

Anrett gryterett i dype tallerkener.

Topp med ovnsbakt potet og persille.

Server baguette på siden.