En moderne vri på den klassiske irske gryten! Denne smakfulle Irish stew-en lages med kjøttdeig i stedet for tradisjonelt lam eller storfekjøtt, slik at middagen er klar på under 40 minutter. Brødet sørger for at du får med hver eneste dråpe av den fyldige sausen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Poteter
8 g
Buljong
150 g
Grønne bønner
1 stk
Løk
2 stk
Gulrot
1 stk
Hvitløk
16 g
Maisstivelse
2 stk
Stenovnsbakt baguette
(Inneholder: Hvete, Gluten)
1 stk
Bladpersille
250 g
Kjøttdeig av storfe
20 ml
Soyasaus
(Inneholder: Gluten, Soya)
¼ ts
Salt til poteter
4 ss
Vann til jevning
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
4 dl
Vann til gryterett
1 ss
Smør til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Forde på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
I mellomtiden, finhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm store biter.
Skjær ender av grønne bønner og halver.
Bland vann og maisstivelse til jevning i en liten skål. Sett til side.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig med salt i 4-5 min, eller til brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Tilsett gulrot, løk og hvitløk i stekepannen. Stek i 2-3 min.
Tilsett vann, buljong, soyasaus og en klype pepper. Kok opp og senk til middels varme. La småkoke i 10-12 min.
Når det gjenstår 5-6 min av koketiden, tilsett grønne bønner, jevning og smør i stekepannen. Bland godt og la koke i resterende tid, eller til grønnsaker har myknet og gryten har tyknet.
Varm baguette direkte på en rist i ovnen i 7-8 min, eller til gyllen og sprø.
Finhakk persille.
Anrett gryterett i dype tallerkener.
Topp med ovnsbakt potet og persille.
Server baguette på siden.

