Dillpanert torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dillpanert torsk

Dillpanert torsk

med ovnsbakte potetbåter og eplesalat

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Britene gjorde noe lurt da de kombinerte panert fisk med sprø pommes frites. Vi holder det enkelt i dag og lager en klassisk fikserett! Her får du det beste av både fisk og poteter, som kombineres med grønt tilbehør og majones. La oss presentere kveldens rett, som byr på dillpanert torsk, hjemmelaget pommes frites og en smakfull eplesalat.

Tags:
Enkel
Melkefri
Allergener:
Sulfitter
Hvete
Gluten
Fisk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)

500 g

Poteter

1 pose

Dill

1 stk

Sitron

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Eple

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

20 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier748 kcal
Energi (kj)3128 kj
Fett33 g
Mettet fett3.8 g
Karbohydrater74 g
Sukker19.8 g
Protein32.1 g
Natrium32.9 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) til 2 cm båter.

Fordel potetene på den ene siden av et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med en klype salt og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.  

Bland urtepanko
2

Finhakk dill.

Skjær sitron i båter. 

Bland dill, panko, sitronsaft [1 ss | 2 ss] og olivenolje [2 ss | 4 ss] i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Paner fisk
3

Tørk fisk med kjøkkenpapir. Krydre hver side med en klype salt og overfør til en tallerken.

Fordel urtepanko over fisken og press forsiktig ned så den fester seg.

Bak fisk
4

Når potetene har 10 min igjen, overfør torsk forsiktig til den andre siden av stekebrettet. Sørg for å få med all pankoen. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til sprø og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Bland kålsalat
5

Del eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne staver. 

Bland spisskål, en skvett sitronsaft og en klype salt i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. Bruk fingrene til å massere spisskål i 30 sek, til mør. Rør inn honning- og sennepsdressing og eple.

Server
6

Anrett dillpanert torsk, potetbåter og kålsalat på tallerkener.

Strø over tranebær og resterende pankopanering.

Server aioli på siden.