Dillpanert torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dillpanert torsk

Dillpanert torsk

med ovnsbakte potetbåter og grønn eplesalat

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Dillpanert torsk med ovnsbakte potetbåter og grønn eplesalat.

Tags:
Enkel
Melkefri
Klimasmart
Allergener:
Sulfitter
Hvete
Gluten
Fisk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)

500 g

Poteter

1 pose

Dill

1 stk

Sitron

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Eple

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

20 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier748 kcal
Energi (kj)3128 kj
Fett33 g
Mettet fett3.8 g
Karbohydrater74 g
Sukker19.8 g
Protein32.1 g
Natrium32.9 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrellet) til 2 cm båter.

Fordel potetene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne. 

Bland urtepanko
2

Finhakk dill.

Skjær sitron i båter. 

Bland dill, panko, sitronsaft [1 ss | 2 ss] og olivenolje [2 ss | 4 ss] i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Panér fisk
3

Tørk fisk med kjøkkenpapir. Krydre hver side med en klype salt og overfør til en tallerken.

Fordel urtepanko over fisken og press forsiktig ned så den fester seg.

Bak fisk
4

Når potetene har 10 min igjen, overfør torsk forsiktig til den andre siden av stekebrettet. Sørg for å få med all pankoen. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til sprø og gjennomstekt.

TIPS: Bruk 2 stekebrett for 4P.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Bland kålsalat
5

Del eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne staver. 

Bland spisskål, en skvett sitronsaft og en klype salt i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. Bruk fingrene til å massere spisskål i 30 sek, til mør. Rør inn honning- og sennepsdressing og eple.

Server
6

Anrett dillpanert torsk, potetbåter og kålsalat på tallerkener.

Strø over tranebær og resterende pankopanering.

Server aioli på siden.