HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDillpanert Torsk
topBanner
Dillpanert torsk

Dillpanert torsk

med "stjernesalat" og "melkeveisdressing"

LIGHTYEAR

Vi feirer lanseringen av familiefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiske middager inspirert av filmen. Tenk hvis en reise ut i universet bare tok 35 minutter! Det gjør det faktisk nesten, for det er omtrent så lang tid det tar å servere en liten bit av universet med denne fristende oppskriften på bakt torsk som svever blant stjernepoteter og en intergalaktisk salat av spisskål og epler. God tur!

Tags:EnkelUnder 650 kcalBarnevennlig
Allergener:GlutenFiskEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Hvitløk

15 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten)

500 g

Poteter

1 pose

Dill

½ stk

Sitron

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

25 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Eple

12 g

Grov sennep

(InneholderSennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier565 kcal
Energi (kj)2364 kj
Fett19.93 g
Mettet fett2.2 g
Karbohydrater60.19 g
Sukker10.9 g
Protein32.24 g
Natrium0.1 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i tynne staver (se tips!). Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min, til gylne.

2

Finhakk dill. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Finhakk eller press hvitløk. Bland dill, panko [½ pakke, 2P], sitronskall, hvitløk og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

3

Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir. Legg fisk med skinnet ned på et nytt stekebrett med bakepapir. Hell urteblandingen over fisken og press den forsiktig ned. Noe av blandingen vil falle ned på stekebrettet – det vil bli brukt senere.

4

Når potetene har 10 min igjen, sett fisk inn i ovnen og stek i 6-10 min, til gjennomstekt og gyllen skorpe. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

5

Fjern kjernen og skjær eple i tynne staver. Bland spisskål, en skvett sitronsaft og en klype salt* i en skål. Tilsett en skvett olivenolje* om ønskelig. Massér i 30 sek. Tilsett grov sennep og eple. Bland godt. Bland majones, en skvett sitronsaft og en skvett vann* i en ny skål. Bland til dressingkonsistens. TIPS: Tilsett sennep etter smak.

6

Anrett fisk, ovnsbakte poteter og stjernesalat på tallerkener. Strø over resterende urteblanding fra stekebrettet. Server dressing på siden.