Tacofredag, tacolørdag eller bare hverdagstaco? Det bestemmer du helt selv! Fyll tortillalefsene med det du vil, vi kan friste med sprøstekt kylling, syltet rødløk, cajunyoghurt, tomat og kålsalat med eple.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)
1 stk
Tomat
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
½ stk
Rødløk
1 stk
Eple
150 g
Spisskål, skåret
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
1 stk
Gulrot
¼ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
¼ ts
Salt til sylting
¼ ts
Salt til slaw
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1 stk
Egg til panering
1 ss
Olje til steking
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft), hvis du ikke har en mikrobølgeovn.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Bland hvitvinseddik, sukker, vann og salt i en liten skål.
Vend rødløk i laken og sett skålen til side. Hell ut lake før servering.
Grovhakk tomat.
Halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Bland eple, gulrot, kål og salt i en stor skål. Sett til side.
Skjær hvert kyllingbryst i 3 strimler og krydre med salt.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Visp egg i en ny dyp tallerken.
Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg over på en tallerken.
TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, bland yoghurt og Ay Cajun-ba i en liten skål.
Varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
Sett frem alle komponenter på bordet og fyll tortillabrød med det du vil!