Skip to main content
Sprø kyllingtaco | Lag din egen variant
Sprø kyllingtaco | Lag din egen variant

Sprø kyllingtaco | Lag din egen variant

med kålsalat og cajunyoghurt

Tacofredag, tacolørdag eller bare hverdagstaco? Det bestemmer du helt selv! Fyll tortillalefsene med det du vil, vi kan friste med sprøstekt kylling, syltet rødløk, cajunyoghurt, tomat og kålsalat med eple.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Sulfitter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

1 stk

Tomat

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

½ stk

Rødløk

1 stk

Eple

150 g

Spisskål, skåret

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

¼ ts

Salt til sylting

¼ ts

Salt til slaw

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

1 ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier937 kcal
Energi (kj)3920 kj
Fett31.7 g
Mettet fett7.6 g
Karbohydrater102.6 g
Sukker14.9 g
Fiber9.4 g
Protein54.1 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium240 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft), hvis du ikke har en mikrobølgeovn.

Skjær rødløk i tynne skiver.

Bland hvitvinseddik, sukker, vann og salt i en liten skål.

Vend rødløk i laken og sett skålen til side. Hell ut lake før servering.

Grovhakk tomat.

Halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Bland eple, gulrot, kål og salt i en stor skål. Sett til side.

Paner kylling
2

Skjær hvert kyllingbryst i 3 strimler og krydre med salt.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Visp egg i en ny dyp tallerken.

Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg over på en tallerken.

TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.

Stek kylling
3

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland cajunyoghurt
4

I mellomtiden, bland yoghurt og Ay Cajun-ba i en liten skål.

Varm tortillabrød
5

Varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.

Server
6

Sett frem alle komponenter på bordet og fyll tortillabrød med det du vil!