topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkrydret biff og BBQ-saus

Cajunkrydret biff og BBQ-saus

med bacontoppede poteter og bakt brokkolini

Enten det er helg eller en vanlig hverdag, så skinner solen og magen rumler. Lyst på biff med poteter og brokkolini til middag? Vi serverer biffen med knuste poteter med rømme og bacon, og en sprø kålsalat med rødkål og gressløk.

Tags:
Proteinrik
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Hvete
Soya
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

500 g

Poteter

60 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

140 g

Bacon, terninger

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

1 pose

Gressløk

75 g

Rødkål

150 g

Brokkolini

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier928 kcal
Energi (kj)3881 kj
Fett50.4 g
Mettet fett22.6 g
Karbohydrater66.9 g
Sukker18.9 g
Protein55.8 g
Natrium0.6 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta kjøtt ut av kjøleskapet, og krydre med en klype salt. 

Kok opp saltet vann i en kjele. 

Skjær poteter (uskrelt) i kvarte. 

Kok poteter i 15-18 min, eller til møre. 

Stek bacon
2

Varm opp en stekepanne på middels høy varme. 

Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllen. Sett til side på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.

Lag BBQ-saus og salat
3

Finhakk gressløk. 

Bland BBQ-saus, soyasaus [1/2 pakke, 2P], vann [1/2 dl | 1 dl] og halvparten av Ay Cajun-ba i en liten skål. 

Bland rødkål, halvparten av rømmen, gressløk og en stor klype salt og pepper i en skål. Sett til side.

Bak brokkolini og poteter
4

Fordel brokkolini på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. 

Når potetene er ferdigkokt, overfør til den andre siden av stekebrettet [2 brett, 4P]. Trykk dem forsiktig ned med en gaffel, drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og bland godt. 

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gyllen.

Stek kjøtt
5

Krydre kjøtt med resten av Ay Cajun-ba.

Hell baconfett av pannen. Varm opp en skvett olivenolje på høy varme.

Stek kjøtt i 1 min på hver side, til brunet. Senk varmen. Stek videre i 1-2 min på hver side (medium stekt). Pakk kjøttet i folie og sett til side.

Varm opp pannen på middels varme (med kjøttkraft) og tilsett BBQ-saus. Kok i 1 min under omrøring.

Skjær kjøtt i skiver.

TIPS: Stek kjøttet i ytterligere 1-2 min om du ønsker det bedre stekt.

Servér
6

Anrett kjøtt, poteter, salat og brokkolini på tallerkener. 

Hell BBQ-saus over kjøttet. 

Topp potetene med en stor klatt rømme og halvparten av bacon.

Strø resterende bacon over brokkolini.