Skip to main content
Pankopanert BBQ-kylling
Pankopanert BBQ-kylling

Pankopanert BBQ-kylling

med reddik-slaw og ovnsbakte grønnsaker

La deg friste av våre pankopanerte, BBQ-marinerte kyllingstrimler. Kyllingen servers med lune, ovnsbakte grønnsaker, syrlig reddikslaw og en mild hvitløksdressing.

Tags:
Barnevennlig
Sunn
Proteinrik
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Hvitløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Sitron

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

2 stk

Rødbete

75 g

Reddiker

75 g

Rødkål

275 g

Blomkål

1 stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til slaw

1 stk

Egg til panering

¼ ts

Salt til panering

1 ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier686 kcal
Energi (kj)2871 kj
Fett25.4 g
Mettet fett6.9 g
Karbohydrater60 g
Sukker28.4 g
Fiber16 g
Protein49.2 g
Kolesterol0.1 mg
Iron0.1 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær gulrot, pastinakk og rødbete (uskrelte) i 2 cm store biter.

Skjær blomkål i 2 cm store buketter.

Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med Ay Cajun-ba, salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered slaw
2

I mellomtiden, skjær sitron i båter.

Bland rødkål, salt og en skvett sitronsaft i en mellomstor skål, og sett til side.

Paner kylling
3

Skjær kylling i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.

Pisk egg i en dyp tallerken.

Bland panko, salt og en klype pepper i en ny dyp tallerken.

Vend kylling i egg, og deretter i panko. Press forsiktig så panko setter seg fast på kyllingen.

Stek kylling
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

TIPS: Stek i flere omganger om nødvendig.

Bland reddikslaw
5

I mellomtiden, skjær reddik i tynne skiver og bland i skålen med kål.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland rømme, hvitløk og en klype salt i en liten skål.

Server
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker, slaw og kylling på tallerkener.

Server med hvitløksdressing.